Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

Vinohradníctvo priblíži projekt Po bratislavských vínnych pivniciach

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Roman Hanc

Uskutoční sa 26. a 27. októbra a jeho cieľom je oživiť staré vinohradnícke tradície Bratislavy v mestských častiach, v ktorých sa víno dorába.

Bratislava 18. októbra (TASR) – Po bratislavských vínnych pivniciach je názov zážitkového projektu, ktorý pripravuje Občianske združenie Slovenské vínne cesty. Uskutoční sa 26. a 27. októbra a jeho cieľom je oživiť staré vinohradnícke tradície Bratislavy v mestských častiach, v ktorých sa víno dorába.

"Do projektu sa zapojilo takmer 30 vinohradníkov a vinári všetkých mestských častí Bratislavy, kde sa vo väčšej či menšej miere uchovala vinohradnícka a vinárska tradícia. Vinári ponúknu vinárskym fajnšmekrom na degustáciu kvalitné a lahodné vína ocenené na mnohých prestížnych domácich i svetových súťažiach vo vlastných alebo spojených vínnych pivniciach. Návštevníci tak budú mať možnosť spoznať tajomstvá a atmosféru starých i novších vínnych pivníc a pivničiek, vychutnať si tento nápoj tam, kde sa pripravuje, podebatovať si s vinármi a posúdiť, ako sa im podarilo využiť potenciál podnebia i pôdy a užiť si tak čaro bratislavského vinohradníctva," informovali organizátori na štvrtkovej tlačovej konferencii v Bratislave. Podujatie je ideálnou príležitosťou pre spoznanie dobrých a kvalitných vín nielen pre návštevníkov z Bratislavy a širokého okolia, ale aj pre všetkých domácich či zahraničných turistov.

Ide o prvý ročník tohto podujatia. Počas dvoch dní bude pre návštevníkov zabezpečená bezplatná kyvadlová doprava Shuttle busmi, ktoré budú premávať na trase z Devína cez Nové Mesto, Raču až po Vajnory. Vstupenky sú v predaji v sieti ticketportal.