Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Bratislavský kraj

Polícia eviduje viacero vlámaní do bytov a domov v Bratislavskom kraji

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk - Viktória Brincková

Polícia apeluje na občanov, aby boli v nadväznosti na blížiace sa jarné prázdniny v Bratislavskom kraji pozorní a všímali si okolie svojich obydlí.

Bratislava 20. februára (TASR) - Polícia v uplynulých dňoch zaznamenala na území Bratislavského kraja viacero spáchaných trestných činov krádeží vlámaním do bytov a rodinných domov. Zlodeji kradli najmä šperky, v jednom prípade aj bicykle. Celkovo spôsobili škodu vo výške 27.218 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Bratislave Silvia Šimková.

Polícia apeluje na občanov, aby boli v nadväznosti na blížiace sa jarné prázdniny v Bratislavskom kraji pozorní a všímali si okolie svojich obydlí. Odporúča všímať si ľudí, ktorí sa správajú podozrivo a pohybujú v okolí rodinných či bytových domov. Rovnako zaparkované vozidlá, ktoré na konkrétnom mieste stoja hodiny aj s posádkou. "Akékoľvek podozrivo pôsobiace správanie neznámych osôb odporúčame nahlásiť bezodkladne na linke 158," uviedla Šimková.

V prípade dlhšej neprítomnosti v byte či dome polícia radí požiadať príbuzných či susedov, aby pravidelne vyberali poštovú schránku a občas skontrolovali neporušenosť bytu. Odporúča tiež zabezpečiť obydlie bezpečnostnými dverami a kvalitnými zámkami.