Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Na Bratislavskom trhu otvorili vianočné trhy

Ilustračná snímka Foto: TASR/Dano Veselský

Tento rok sa k tejto udalosti pripája aj Slovenské národné múzeum, ktoré bude počas nedieľ ponúkať zľavnené vstupné do súčasných expozícií.

Bratislava 30. novembra (TASR) - Návštevníkov Bratislavského hradu aj tento rok privítajú vianočné trhy. Podujatie Advent na hrade otvorili už tretí rok na Hrade v piatok podvečer.

Stánky s občerstvením, tradičnými vianočnými jedlami a nápojmi, suvenírmi, ale aj vianočným sortimentom a doplnkovými aktivitami budú otvorené každý deň od piatka do stredy 19. decembra v čase od 12. do 21. hodiny. Podujatie sa bude niesť v duchu charity a bude zamerané na rodiny s deťmi.

Tento rok sa k tejto udalosti pripája aj Slovenské národné múzeum, ktoré bude počas nedieľ ponúkať zľavnené vstupné do súčasných expozícií.

"Tento rok sa snažíme ešte viac rozvinúť a podporiť charitatívneho ducha celého podujatia, pretože pomoc a dobročinnosť k Vianociam neodmysliteľne patria," uviedol kancelár Národnej rady SR Daniel Guspan, podľa ktorého je aj tretí ročník Adventu na hrade pripravený tak, aby tam mohli návštevníci stráviť nezabudnuteľné predvianočné chvíle so svojimi blízkymi.

"Čas Vianoc je najmä o momentoch strávených v kruhu rodiny, preto sme veľmi radi, že môžeme pre ľudí pripraviť podujatie, ktoré umožní takéto chvíle prežiť v príjemnej atmosfére práve na Bratislavskom hrade," uzavrel.