Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Bratislavský kraj

B. Záhradník: V ZŠ A. Dubčeka nedošlo k výbuchu, vyučovanie pokračuje

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Záchranári po prvotnom vyšetrení transportovali do nemocnice v Starom Meste 53-ročného muža so sťaženým dýchaním, uviedla hovorkyňa OS ZZS SR Petra Klimešová.

Bratislava 19. februára (TASR) - V Základnej škole (ZŠ) Alexandra Dubčeka v bratislavskej Karlovej Vsi nedošlo k výbuchu. Na pondelkovom mimoriadnom tlačovom brífingu to v súvislosti s niektorými medializovanými informáciami zdôraznil vicestarosta mestskej časti Bratislava-Karlova Ves Branislav Záhradník. Informoval tiež, že nikto zo žiakov a pedagógov nebol zranený, rovnako nevznikli ani materiálne škody a vyučovanie pokračuje.

"Prvotné mediálne informácie hovorili o výbuchu chlóru, nič také sa však nestalo. Chceli by sme upokojiť verejnosť, najmä rodičov detí tejto veľkej školy, že nedošlo k žiadnemu ohrozeniu života ani zdravia žiakov, zamestnancov školy alebo plavárne," skonštatoval Záhradník.

Vysvetlil, že k incidentu došlo predpoludním v technickej miestnosti patriacej k školskej plavárni, kam nemajú prístup učitelia ani žiaci. "Jeden z pracovníkov v tejto miestnosti riedil chlór s inou neznámou látkou, v dôsledku čoho došlo k chemickej reakcii," objasnil Záhradník. "Pracovník bol z preventívnych dôvodov prevezený do jednej z bratislavských nemocníc, je pri vedomí a komunikuje," informoval ďalej.

Privolaní hasiči podľa jeho slov skontrolovali všetky priestory v škole, preverili najmä koncentráciu chlóru. "Vzhľadom na nízke hodnoty vyučovanie pokračuje bez obmedzení," dodal vicestarosta Karlovej Vsi.

Zdravotnícki záchranári potvrdili, že zraneného 53-ročného muža previezli do nemocnice so sťaženým dýchaním.

Okolnosti prípadu naďalej vyšetrujú.

"Máme záujem, aby sa tento incident prešetril, aby sa to objasnilo," poznamenal Záhradník. Keďže však nedošlo k žiadnemu výbuchu ani k inej mimoriadnej udalosti, podľa vicestarostu nič nebráni tomu, aby bola plaváreň čoskoro opätovne otvorená a sprístupnená verejnosti. Verí, že z preventívnych dôvodov bude zatvorená len počas pondelka.