Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Bratislavský kraj

DPB od dnešného dňa obnovil premávku autobusu 151

Autobus, ktorý prestal premávať začiatkom decembra minulého roka, znova jazdí po svojej pôvodnej trase podľa cestovného poriadku.

Bratislava 20. januára (TASR) – Do premávky v bratislavskej mestskej hromadnej doprave (MHD) je od dnešného dňa opäť a v plnom rozsahu zaradená linka číslo 151. Autobus, ktorý prestal premávať začiatkom decembra minulého roka, znova jazdí po svojej pôvodnej trase podľa cestovného poriadku.

"Linka nepremávala od 4. decembra 2013, nakoľko bol znemožnený prejazd cez obratisko na Lopeníckej ulici. Časť pozemku bola označená ako súkromná a boli tam umiestnené betónové kvádre," vysvetľuje hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava (DPB) Adriana Volfová. Podotýka, že autobus sa tak na zvyšku obratiska nedokázal otočiť a preto DPB pristúpil k dočasnému zrušeniu premávky tejto linky.

"Zástupcovia mestskej časti Bratislava - Nové Mesto nám už oznámili, že betónové kvádre boli odstránené a tak sa premávka linky 151 môže obnoviť," dodala hovorkyňa. Autobus jazdí medzi obchodným domom Slimák a Lopeníckou ulicou.