Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

Deň detí v Rusovciach ponúkne tvorivé dielne aj bábkové divadlo

Na snímke kutie kosy počas podujatia Deň detí v Slovenskom ľudovom umeleckom kolektíve 1. júna 2019 v bratislavskej mestkej časti Rusovce. Foto: FOTO TASR - Pavel Neubauer

Deti sa naučia výrobe modranskej keramiky, včelárstvu, drotárstvu, košikárstvu, maľovaniu hračiek, razeniu mincí alebo výrobe ozdôb z korálok.

Bratislava 1. júna (TASR) – Slovenský ľudový umelecký kolektív (SĽUK) ponúkne v sobotu v bratislavských Rusovciach deťom pestrý program. Deti sa môžu tešiť na bábkové divadlo, tvorivé dielne a ľudové občerstvenie. TASR o tom informovala PR manažérka SĽUK-u Lucia Sopková.

„V bohatej ponuke umeleckých programov sú domáce i zahraničné bábkové divadlá, interaktívne predstavenie SĽUK-u Zvuky nie sú muky a ďalšie aktivity,“ uvádza Sopková. Interaktívne predstavenie oboznámi detských návštevníkov podujatia s ľudovými hudobnými nástrojmi a hračkami.

Deti sa môžu okrem umeleckého programu zúčastniť aj na tvorivých dielňach. Na tých sa naučia výrobe modranskej keramiky, včelárstvu, drotárstvu, košikárstvu, maľovaniu hračiek, razeniu mincí alebo výrobe ozdôb z korálok.

Folklórna skupina Konopa z Kozároviec ukáže deťom, ako sa vykonávajú tradičné práce na dedine. Tie budú zahŕňať aj domáce zvieratá.

Organizátori podujatia pripomínajú aj možnosť občerstviť sa jedlami „z tradičnej ľudovej kuchyne“, ktoré majú zahŕňať aj párance z Pukanca alebo podpecníky. K dispozícii je návštevníkom taktiež pikniková zóna.

Bližšie informácie s podrobným programom nájde verejnosť na internetovej stránke SĽUK-u.