Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislavský kraj

Začína sa medzinárodný veľtrh gastronómie Danubius Gastro

Foto: TASR/Štefan Puškáš

Neodmysliteľnou súčasťou veľtrhu sú atraktívne sprievodné podujatia venované gastronómii a príprave jedál, dezertov, kávy i alkoholických nápojov.

Bratislava 30. januára (TASR) - Od štvrtka 30. januára otvorí v bratislavskej Inchebe svoje brány medzinárodný veľtrh gastronómie Danubius Gastro.

Až do nedele 2. februára bude prehliadkou gastronomických trendov a prinesie pestrý výber potravín, ingrediencií, vína a kávy, ale aj profesionálnej gastro techniky. Už tradične je prvý deň venovaný odborníkom a pre širokú verejnosť budú vystavovatelia k dispozícii od piatka 31. januára.

Organizátori očakávajú 369 vystavovateľov z 12 krajín, a to z Českej republiky, Grécka, Chorvátska, Litvy, Maďarska, Nemecka, Poľska, Portugalska, Rakúska, Talianska, Slovenska a Švajčiarska.

Podľa slov organizátorov si na svoje prídu všetci gurmáni, milovníci kávy, vinári, ale aj profesionálni kuchári, cukrári a prevádzkovatelia reštaurácií, hotelov či bufetov.

V poradí 21. ročník veľtrhu Danubius Gastro doplní 14. ročník výstavy strojov a technológie pre obchody Exposhop a 13. ročník výstavy obalových materiálov a baliacej techniky Gastropack.

Veľtrh si za roky fungovania vybudoval silné postavenie, o čom svedčí aj skutočnosť, že tohtoročný je najväčší za posledných päť rokov. V počte expozícií tradične vedie Slovensko nasledované Českou republikou.

Neodmysliteľnou súčasťou veľtrhu sú atraktívne sprievodné podujatia venované gastronómii a príprave jedál, dezertov, kávy i alkoholických nápojov. Návštevníci sa môžu oboznámiť s umením profesionálnych kuchárov a cukrárov a nimi pripravené špeciality aj ochutnať. Medzi najzaujímavejšie sprievodné podujatia dlhodobo patrí Národná prehliadka kuchárskeho a cukrárskeho umenia „Poézia v gastronómii“, ktorej 15. ročník opäť predstaví súťažné exponáty hotelov, reštaurácií, škôl i jednotlivcov z celého Slovenska.