Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

Petržalskí poslanci budú aj vo februári rokovať na EU

Aula Ekonomickej univerzity v Bratislave Foto: TASR/Pavel Neubauer

Mestská časť poplatok za prenájom priestorov univerzite neplatí.

Bratislava 18. januára (TASR) – Ani prvé tohtoročné zasadnutie miestneho zastupiteľstva v bratislavskej Petržalke nebude v tradičných rokovacích priestoroch, teda v kongresovej sále v budove Technopolu. Poslanecký zbor sa totiž opäť zíde na Ekonomickej univerzite na Dolnozemskej ceste, kde sa konalo aj niekoľko minuloročných rokovaní. Pre spor o vlastníctvo budovy Technopolu bolo totiž zatvorené okrem iného aj kongresové centrum, ktoré si mestská časť prenajímala na rokovania miestneho zastupiteľstva.

"Najbližšie zasadnutie miestneho zastupiteľstva je naplánované na utorok 4. februára 2020. Konať sa bude v spoločenskej miestnosti na Ekonomickej univerzite," uviedla pre TASR hovorkyňa Petržalky Mária Halašková s tým, že mestská časť poplatok za prenájom priestorov univerzite neplatí.

Zároveň poznamenala, že mestská časť momentálne rokuje o cene za prenájom kongresovej sály v budove Technopolu na Kutlíkovej ulici. Do úvahy však podľa nej prichádzajú ešte aj priestory CC Centra, jeho sobášnu sieň už poslanci využili pri zopár kratších rokovaniach. "O výsledkoch rokovania budeme informovať," doplnila Halašková.

V minulosti sa tiež ako jedna z alternatív spomínali priestory Domu kultúry (DK) Zrkadlový háj, ktorý poslanci využili napríklad na neformálnu debatu koncom mája 2019, keď bola v Technopole nahlásená nebezpečná látka a budovu museli evakuovať. Oficiálne rokovanie bolo následne presunuté na náhradný termín.

V budove Technopolu sídli síce aj samotný petržalský miestny úrad, týchto priestorov sa "problém" v súvislosti so sporom netýka, čo potvrdil viackrát aj starosta Ján Hrčka. Mestská časť totiž sídli v priestoroch, ktorých vlastníkom je mesto a mestská časť ich má zverené. Avšak priestory ako kongresové centrum boli vo vlastníctve iného subjektu a bolo potrebné vysporiadať majetok.