Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

V Petržalke má do dvoch rokov pribudnúť ďalších viac ako 270 bytov

S Ilustračné foto: TASR/Michal Svítok

Výstavba by sa mala začať v júli 2015 a ukončená by mohla byť v januári 2017. Celkové náklady na jej realizáciu odhaduje investor na 25 miliónov eur.

Bratislava 9. novembra (TASR) – Na Fuxovej ulici v bratislavskej Petržalke plánuje investor do roku 2017 postaviť bytový a parkovací dom s vyše 270 bytmi a 500 parkovacími miestami. Vyplýva to zo zámeru, ktorý spoločnosť Fuxton, s. r. o., predložila Slovenskej agentúre životného prostredia (SAŽP).

Stavba bude situovaná medzi ulicami Bosákova, Černyševského a Jantárová cesta. Severne od pozemkov vo vzdialenosti asi 200 metrov sa nachádza diaľnica D1 a Einsteinova ulica. Komplex by mal stáť na ploche 10.435 štvorcových metrov (m2).

Bytový dom bude mať dve podzemné a 24 nadzemných podlaží. "Nad podzemnými podlažiami bude vyhotovená vegetačná strecha s parkovou, oddychovou úpravou, ktorá bude priamo prepojená s prvým nadzemným podlažím objektu," spresňuje investor v zámere.

Z celkového počtu 276 bytov, ktoré majú v lokalite pribudnúť, má byť 46 jednoizbových, 115 dvojizbových a 115 troj- a viacizbových. Prvé podzemné podlažie by malo okrem garáží zahŕňať aj obchodné prevádzky a druhé podlažie má byť určené výlučne na parkovanie. Súčasťou bude tiež priľahlé povrchové parkovisko.

"Parkovací dom je budovaný kvôli potrebe parkovacích miest, ktoré doplňujú počet parkovacích miest na teréne a pod hlavným objektom bytového domu," zdôvodňuje navrhovateľ. Dohromady počíta s vytvorením takmer 500 miest na státie áut.

Výstavba by sa mala začať v júli 2015 a ukončená by mohla byť v januári 2017. Celkové náklady na jej realizáciu odhaduje investor na 25 miliónov eur.