Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Bratislava

Korčok: Je dôležité, aby bol prezident zvolený s vysokou účasťou

Na Slovensku sa v sobotu začali voľby prezidenta Slovenskej republiky. Voľby prezidenta sú dvojkolové a občania si v prvom kole môžu vybrať z deviatich kandidátov. V prípade, že v ňom žiadny z uchádzačov nezíska nadpolovičnú väčšinu platných hlasov, bude sa druhé kolo konať v sobotu 6. apríla. Na snímke kandidát na prezidenta SR Ivan Korčok po odvolení odpovedá na otázky novinárov pred volebnou miestnosťou v prvom kole prezidentských volieb v Senci v sobotu 23. marca 2024. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Zároveň pozval ostatných občanov, ktorí rozmýšľajú alebo hľadajú čas, aby ho naozaj využili na zúčastnenie sa na voľbách.

Bratislava 23. marca (TASR) - Je dôležité, aby bol prezident SR zvolený so silnou a vysokou účasťou vo voľbách. Uviedol to kandidát na prezidenta SR Ivan Korčok, ktorý v sobotu odovzdal svoj hlas v Senci. Vyzval všetkých, aby išli voliť.

Za najdôležitejšie považuje, aby občania využili svoje ústavné právo voliť a prejavili svoj názor. "Preto ďakujem všetkým tým, ktorí už takto prejavili postoj k našej krajine, keď sa volí hlava štátu," poznamenal.



Zároveň pozval ostatných občanov, ktorí rozmýšľajú alebo hľadajú čas, aby ho naozaj využili na zúčastnenie sa na voľbách.