Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Bratislava

Z ohrádok odviezlo OLO v Bratislave vyše 43.000 vianočných stromčekov

Na snímke drevená ohrádka s vyhodenými vianočnými stromčekmi. Foto: TASR - Dano Veselský

Zber živých ihličnanov prebiehal od 4. januára do 16. februára. Obyvatelia mali k dispozícii 700 drevených ohrádok rozmiestnených naprieč Bratislavou.

Bratislava 21. marca (TASR) - Bratislavská mestská firma Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) vyzbierala počas tejto sezóny zo špeciálnych ohrádok viac ako 43.000 stromčekov v celkovej váhe 240 ton. Tie sa opäť vrátia mestu v podobe 150 knižníc, ktoré poslúžia v centrách voľného času, základných umeleckých školách či rodinách s jedným rodičom. Časť z nich sa premenilo na mulč do záhradiek. TASR o tom informovala Zuzana Balková z OLO.

"Projekt zberu vianočných stromčekov je ukážkou toho, ako môže zmysluplná spolupráca verejného a súkromného sektora byť prínosom pre Bratislavčanov aj životné prostredie. Teším sa, že sme opäť našli skvelé využitie pre použité a odzdobené vianočné stromčeky," skonštatoval primátor Bratislavy Matúš Vallo.

Zber živých ihličnanov prebiehal od 4. januára do 16. februára. Obyvatelia mali k dispozícii 700 drevených ohrádok rozmiestnených naprieč Bratislavou.

Od roku 2021 sa v hlavnom meste podarilo vyzbierať celkovo viac ako 840 ton živých vianočných stromčekov. Vďaka súčinnosti Bratislavčanov sa z nich stal najskôr kompost a posledné dve sezóny knižnice.