Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Basketbal

Výkonný výbor SBA vymenoval trénerov mládežníckych reprezentácií

Ilustračná snímka. Foto: TASR Pavel Neubauer

K výmene na lavičke prišlo pri družstve do 18 rokov, novým koučom sa stal Marek Jurík, v súčasnosti tréner v ŠBK Junior Levice.

Bratislava 31. októbra (TASR) - Výkonný výbor Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA) vymenoval na svojom zasadnutí hlavných trénerov mládežníckych reprezentácií Slovenská. Mužskú kategóriu „U20“ aj naďalej povedie z pozície hlavného trénera Ivan Kurilla. So slovenským výberom obsadil v lete na B-kategórii majstrovstiev Európy v portugalskom Matosinhose konečné 15. miesto.

K výmene na lavičke prišlo pri družstve do 18 rokov, novým koučom sa stal Marek Jurík, v súčasnosti tréner v ŠBK Junior Levice. Bez zmeny pokračuje tím do 16 rokov, hlavným trénerom zostáva aj naďalej Karol Wimmer. V ženskej časti prišlo tiež k výmenám. Zatiaľ neobsadené zostáva miesto trénera pri družstve do 20 rokov. V „U18“ sa posunula Zuzana Žirková na hlavný post, na tohtoročnom európskom šampionáte bola asistentkou trénera. Pri tíme do 16 rokov pokračuje aj naďalej Ivana Jalčová, na B-kategórii ME obsadila v tomto roku 10. miesto.

Prehľad trénerov mládežníckych reprezentácií Slovenska:



chlapci

U20 - Ivan Kurilla

U18 - Marek Jurík

U16 - Karol Wimmer

dievčatá

U18 - Zuzana Žirková

U16 - Ivana Jalčová