Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Basketbal

Atlanta v 1. finále na Východe prehrala a stratila zraneného Carrolla

LeBron James v akcii proti dvojici súperov z Atlanty. Foto: TASR/AP

V drese víťazov opäť zabral hviezdny LeBron James s 31 bodmi, 8 doskokmi a 6 asistenciami.

New York 21. mája (TASR) - Basketbalisti Clevelandu Cavaliers uspeli v prvom zápase finále play off Východnej konferencie zámorskej NBA, keď v noci na štvrtok zvíťazili na palubovke Atlanty Hawks 97:89 a ujali sa vedenia v sérii. Domáci navyše prišli aj o DeMarreho Carrolla, ktorý si zranil koleno. V drese víťazov opäť zabral hviezdny LeBron James s 31 bodmi, 8 doskokmi a 6 asistenciami. Skvele mu sekundoval J.R. Smith, ktorý naskočil z lavičky a nastrieľal 28 bodov, vrátane ôsmich trojok.

Smitha získali Cavs v januári v rámci transakcie s New Yorkom Knicks a Oklahomou City. V minulosti mal povesť sebca, no v Clevelande dokáže pracovať v prospech tímu. Proti Atlante vždy udrel v pravej chvíli. "Po príchode do Clevelandu som skúšal v jednotlivých zápasoch častejšie strieľať a všetci mi hovorili, že v tom mám pokračovať. Som rád, že to tam padá," povedal pre oficiálnu stránku profiligy Smith, ktorého deväť bodov na začiatku záverečnej štvrtiny pomohlo hosťom vybudovať si rozhodujúci náskok 85:67.

Domácim nepomohlo ani 27 bodov Jeffa Teaguea. Aj bez Carrolla síce minútu pred koncom znížili na 87:91, no Cleveland už víťazstvo z rúk nepustil. Posledné slovo mal James, ktorý predviedol elegantný smeč. Najlepšiemu strelcovi zápasu bolo ľúto, že Atlanta prišla o svoju oporu. "V NBA sme všetci ako bratia. Nikomu neželáte, aby si ublížil a nepríjemne sa zranil. Povedal som DeMarremu pár slov na povzbudenie." Zápas číslo dva je na programe v noci na sobotu opäť v Atlante.

Semifinále play off NBA - prvý zápas finále Východnej konferencie:
ATLANTA - CLEVELAND 89:97 (26:20, 25:31, 16:23, 22:23)

Najviac bodov: Teague 27, Horford 16, Millsap 13 - James 31, J. R. Smith 28, Thompson 14 (10 doskokov), 18.489 divákov.
/stav série: 0:1/