Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Basketbal

Basketbalisti James a Anthony figurujú v širšej nominácii USA do Ria

Carmelo Anthony (vpravo) z New Yorku Knicks Foto: TASR/AP

Američania budú v Brazílii bojovať o tretie olympijské zlato za sebou.

New York 18. januára (TASR) - LeBron James a Carmelo Anthony sú o krok bližšie k štvrtej účasti na olympijských hrách. Obaja hviezdni basketbalisti figurujú v širšej 30-člennej nominácii do Ria de Janeiro. Informovala agentúra AP.

Američania budú v Brazílii bojovať o tretie olympijské zlato za sebou. Medzi kandidátmi je aj Stephen Curry, ktorý by zažil premiéru na turnaji pod piatimi kruhmi. Konečnú 12-člennú nomináciu oznámi vedenie USA Basketball v lete. Ak sa James a Anthony do nej dostanú, stanú sa prvými hráčmi z USA so štyrmi účasťami na OH.

"Výber hráčov nebol jednoduchý a zúžiť zoznam na 12 hráčov bude ešte ťažšie. Som nadšený aký má tento tím potenciál," povedal tréner reprezentácie USA Mike Krzyzewski.

Širšia 30-členná nominácia basketbalistov USA do Ria:

Kevin Durant, Russell Westbrook (obaja Oklahoma City), Chris Paul, Blake Griffin, DeAndre Jordan (všetci Los Angeles Clippers), Kawhi Leonard, LaMarcus Aldridge (obaja San Antonio), Klay Thompson, Draymond Green, Andre Iguodala, Harrison Barnes (všetci Golden State), Kyrie Irving, Kevin Love (obaja Cleveland), Dwight Howard, James Harden (obaja Houston), Anthony Davis (New Orleans), Paul George (Indiana), DeMarcus Cousins, Rudy Gay (obaja Sacramento), John Wall, Bradley Beal (obaja Washington), Jimmy Butler (Chicago), Mike Conley (Memphis), DeMar DeRozan (Toronto), Andre Drummond (Detroit), Kenneth Faried (Denver) a Gordon Hayward (Utah)