Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Banskobystrický kraj

Zo zahraničia chce voliť 1295 Banskobystričanov

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Parlamentné voľby sa budú konať 29. februára, kandiduje v nich 25 politických subjektov. Stáť budú viac ako 12,6 milióna eur.

Banská Bystrica 16. januára (TASR) – O možnosť voliť poštou zo zahraničia v tohtoročných parlamentných voľbách požiadalo 1295 obyvateľov mesta Banská Bystrica. V porovnaní s voľbami v roku 2016 je to o 724 ľudí viac. TASR o tom vo štvrtok informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Mojžišová.

"Matričný úrad a ohlasovňa pobytu nevedú štatistiku podľa pohlavia. Najviac žiadostí evidujú z Českej republiky, Nemeckej spolkovej republiky, zo Spojeného kráľovstva či Rakúska," konštatovala Mojžišová.

O voľbu poštou mohli najneskôr do 13. januára žiadať občania SR bez trvalého pobytu na Slovensku a aj tí, ktorí majú v SR trvalý pobyt, ale budú v čase volieb v zahraničí.

Parlamentné voľby sa budú konať 29. februára, kandiduje v nich 25 politických subjektov. Stáť budú viac ako 12,6 milióna eur. V ére samostatného Slovenska pôjde o ôsme parlamentné voľby v poradí. Na Slovensku sú viac ako štyri milióny oprávnených voličov.