Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

V Rimavskej Sobote pribudne 11 nových kamier, investujú do nich 15.000

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Umiestnenie kamier bolo vybrané na základe požiadaviek občanov, poslancov a výborov mestských častí, konkretizoval pre TASR náčelník rimavskosobotskej mestskej polície (MsP) Peter Berecz.

Rimavská Sobota 25. októbra (TASR) – Dokopy 11 nových statických i otočných kamier pribudne v nasledujúcich dňoch v mestskom kamerovom systéme Rimavskej Soboty. Celková výška investície, ktorú samospráva financuje z vlastného rozpočtu, presiahne 15.000 eur.

„Umiestnenie kamier bolo vybrané na základe požiadaviek občanov, poslancov a výborov mestských častí,“ konkretizoval pre TASR náčelník rimavskosobotskej mestskej polície (MsP) Peter Berecz s tým, že väčšina nových kamier bude umiestnená na najväčšom rimavskosobotskom sídlisku Západ. Po jednom snímacom zariadení pribudne aj na sídlisku Rimava, v priestore mestského amfiteátra a v mestských častiach Sobôtka a Nižná Pokoradz.

Súčasťou investície vo výške viac ako 11.000 eur je i nákup nových, väčších obrazoviek do chránenej dielne MsP, ktorá je monitorovacím centrom systému. Zvyšných 4000 eur samospráva investuje do káblov na prívod energie a prenos signálu.

Kamerový systém v Rimavskej Sobote funguje od roku 2004, keď boli nainštalované prvé dve kamery na Hlavnom námestí. V súčasnosti ho tvorí 34 kamier, po spustení spomínaných 11 ich celkový počet stúpne na 45.