Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

V okrese Veľký Krtíš klesol počet respiračných ochorení

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Lokálne epidémie v obciach za príslušný kalendárny týždeň nezaznamenali. RÚVZ odporučil prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu v jednej materskej škole v okrese.

Veľký Krtíš 13. marca (TASR) - V okrese Veľký Krtíš sa v desiatom týždni tohto roka znížil počet prípadov akútnych respiračných ochorení (ARO) takmer o 18 percent. TASR o tom v stredu informovala vedúca oddelenia epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) vo Veľkom Krtíši Mária Kotorová.

Dodala, že celkovo lekári od 4. marca hlásili 297 akútnych respiračných ochorení. Z toho chrípke podobných ochorení bolo v desiatom kalendárnom týždni tohto roka 53. "Oproti predchádzajúcemu týždňu je to menej takmer o 16 percent," objasnila. Podľa nej najvyššiu chorobnosť na ARO hlásili vo vekovej skupine detí od šesť do 14 rokov. "Priebeh ochorení bol komplikovaný u piatich osôb, čo predstavuje 1,7 percenta zo všetkých akútnych respiračných ochorení," spresnila. Ochorenia komplikovali zápaly stredného ucha, pľúc i dutín.

Lokálne epidémie v obciach za príslušný kalendárny týždeň nezaznamenali. RÚVZ odporučil prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu v jednej materskej škole v okrese. V desiatom kalendárnom týždni lekári v okrese nehlásili prípady ochorenia COVID-19.