Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

V Brezne budú voliť hlavu štátu v 20 okrskoch, komisie majú 134 členov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Voliči, ktorí sa zo zdravotných dôvodov nemôžu dostaviť do volebných miestností, môžu požiadať o prenosnú volebnú schránku.

Brezno 8. marca (TASR) - V Brezne budú obyvatelia v blížiacich sa prezidentských voľbách, v prvom kole 23. marca a v prípadnom druhom kole 6. apríla, hlasovať v 20 volebných okrskoch. Do okrskových komisií zasadne spolu 134 členov. Informovala o tom samospráva na svojom webe.

Z dôvodu rekonštrukcie budovy Špeciálnej základnej školy na Mládežníckej ulici mesto presunulo volebnú miestnosť okrsku č. 15 do Základnej školy (ZŠ) s materskou školou (MŠ) Mazorníkovo - Brezno, MPČĽ 35. Pre nevyhovujúce priestory volebnej miestnosti okrsku č. 12 na Ulici Štvrť Ladislava Novomeského budú občania voliť v prístavbe ZŠ s MŠ na Pionierskej 2.

Voliči, ktorí sa zo zdravotných dôvodov nemôžu dostaviť do volebných miestností, môžu požiadať o prenosnú volebnú schránku. V Brezne sa tak dá urobiť tesne pred konaním volieb, telefonicky na čísle 048/6306237, e-mailom: podatelna@brezno.sk alebo osobne, teda prostredníctvom inej osoby.