Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Banskobystrický kraj

Útočník, ktorý bodol a vážne zranil 15-ročné dievča, je opäť vo väzbe

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

V piatok sa na banskobystrickom okresnom súde malo začať aj hlavné pojednávanie, mladý muž, ktorý čelí obžalobe pre obzvlášť závažný zločin vraždy v štádiu pokusu, sa naň nedostavil.

Banská Bystrica 11. marca (TASR) - Mladý muž, ktorý vlani v apríli v Banskej Bystrici s nožom napadol a ťažko zranil 15-ročné dievča, je opäť vo väzbe. V pondelok o tom rozhodol Okresný súd Banská Bystrica, rozhodnutie nie je právoplatné. Mladík bol na slobode od polovice februára, keď sa z väzby dostal pre pochybenie okresného súdu.

"Okresný súd v Banskej Bystrici rozhodol o vzatí obžalovaného do opakovanej väzby z dôvodu takzvanej útekovej, ako aj kolúznej väzby, pričom väzba obžalovaného nebola nahradená dohľadom probačného a mediačného úradníka," priblížila pre TASR hovorkyňa Krajského súdu v Banskej Bystrici Nina Uhrovičová. Ako dodala, opakovaná väzba obžalovaného začala v piatok (8. 3.) popoludní, keď ho obmedzili na osobnej slobode na základe príkazu na zatknutie. Rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné, obžalovaný si ponechal lehotu na podanie sťažnosti.

V piatok sa na banskobystrickom okresnom súde malo začať aj hlavné pojednávanie, mladý muž, ktorý čelí obžalobe pre obzvlášť závažný zločin vraždy v štádiu pokusu, sa naň nedostavil. Obžalovaný bol na slobode približne od polovice februára. Z väzby sa dostal po pochybení okresného súdu, ktorý krajskému súdu neskoro predložil spis na rozhodnutie o podanej sťažnosti obžalovaného voči ponechaní vo väzbe.

K útoku na banskobystrickom sídlisku Fončorda došlo začiatkom apríla 2023. V tom čase 22-ročný muž zaútočil na 15-ročné dievča a nožom jej spôsobil ťažké zranenia. Útočník po skutku z miesta činu ušiel, krátko po incidente ho pri jednej zo základných škôl zadržala polícia. Nasledujúci deň pri pátracej akcii našli aj nôž, ktorým mal útočiť.