Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Banskobystrický kraj

Týždeň dobrovoľníctva 2015 ponúka možnosť spestriť svet vôkol nás

Týždeň dobrovoľníctva 2015 ponúka možnosť spestriť svet vôkol nás Foto: Centrum dobrovoľníctva

Centrum dobrovoľníctva v Banskej Bystrici aj v tomto roku pripravilo známu kampaň Týždeň dobrovoľníctva.

Banská Bystrica 14. septembra (OTS) - Centrum dobrovoľníctva v Banskej Bystrici v spolupráci s takmer 60 organizáciami z celého kraja aj v tomto roku pripravilo známu kampaň Týždeň dobrovoľníctva, ktorá pobeží v dňoch 16. – 22. septembra 2015.

Je to priestor, kedy si ktokoľvek z nás môže vyskúšať, aké to je, byť dobrovoľníkom.

Cieľom kampane je totiž zvýšiť informovanosť a zapojenie ľudí do dobrovoľníckych aktivít, ktorými môžeme nielen získať skvelý pocit, ale aj zlepšiť, či skrášliť svet okolo seba. Každý z nás má možnosť vybrať si oblasť, či deň a čas, ktorý mu najviac vyhovuje, a prispieť tak svojou troškou k podpore tejto jedinečnej myšlienky.

K dispozícii je pestrá ponuka – od zveľaďovania a skrášľovania okolia, pomoci v miestnych školách, samospráve, či občianskych združeniach, až po dobrovoľnícke aktivity s deťmi, klientmi zariadení, či seniormi – napríklad cvičenie, hranie hier, spoločné prechádzky, tvorivé dielne a podobne.

Hlavným motívom tohtoročnej kampane je myšlienka, že s dobrovoľníctvom je svet vôkol nás farebnejší. A to nielen, keď niečo namaľujeme či zveľadíme, ale i v prenesenom význame – keď niekomu ako dobrovoľníci svojou prítomnosťou a spoločnými aktivitami spestríme jeho denný program (napr. v zariadeniach sociálnych služieb).

Bohatý zoznam aktivít, do ktorých je možné sa zapojiť, dátumy a časy, nájdete na www.tyzdendobrovolnictva.sk sekcia Dobrovoľníci.
Foto: Centrum dobrovoľníctva