Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Banskobystrický kraj

Školský rok v Rimavskej Sobote uzavrie akcia Hurá na prázdniny

Ilustračné foto. Foto: TASR/Martin Baumann

Na akcii okrem iného zúčastnené deti vytvoria z vlastných odtlačkov rúk obraz.

Rimavská Sobota 21. júna (TASR) – Pre všetky deti a študentov z okresu Rimavská Sobota je určená kultúrno-spoločenská akcia Hurá na prázdniny, ktorou symbolicky ukončia školský rok. Ako TASR informoval Marian Štúrik, hovorca občianskeho združenia Naša Sobota, ktoré akciu organizuje, podujatie sa uskutoční v sobotu 27. júna v Mestskej záhrade v Rimavskej Sobote od 10.00 h do 17.00 h.

„Podobne ako všetky akcie usporiadané naším združením aj táto bude zameraná na spájanie rúk pre dobrú vec, preto opäť očakávame veľkú účasť zo strany všetkých organizácií pôsobiacich na pôde nášho okresu. Podujatie sa okrem množstva súťaží a lákavej prvej ceny v podobe zájazdu do Disneylandu pre víťazné družstvo bude niesť aj v duchu charity,“ uviedol hovorca. Ako dodal, návštevníci podujatia budú mať možnosť vo verejnej zbierke, ktorá sa uskutoční priamo počas akcie, podporiť choré dvojičky z Rimavskej Soboty, trpiace mozgovou obrnou.

„Na akcii okrem iného zúčastnené deti vytvoria z vlastných odtlačkov rúk obraz, ktorý bude v závere vo verejnej dražbe vydražený. Výťažok z tejto zbierky a tiež z dražby bude použitý práve pre spomínané dvojičky na pobyt v rehabilitačnom zariadení v Piešťanoch,“ uzavrel Štúrik.