Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Rieka Zdychavka v Revúcej je opäť čistejšia

Rieku Zdychavku pretekajúcu cez Revúcu dnes čistilo 155 ľudí. Ako pre TASR povedala riaditeľka správy Národného parku Muránska planina (NP MP) Jana Šmídtová, pôvodne mali vodný tok čistiť už 23. apríla, aby si tradičnou akciou pripomenuli Deň zeme. Pre nepriaznivé počasie však museli plán zmeniť. Revúca, 30. apríla 2014. Foto: TASR/Ján Siman

Deti a dobrovoľníci najskôr vyzbierajú odpad a samospráva zabezpečí jeho likvidáciu.

Revúca 30. apríla (TASR) - Rieku Zdychavku, pretekajúcu cez Revúcu dnes čistilo 155 ľudí.

Ako pre TASR povedala riaditeľka správy Národného parku Muránska planina (NP MP) Jana Šmídtová, pôvodne mali vodný tok čistiť už 23. apríla, aby si tradičnou akciou pripomenuli Deň zeme. Pre nepriaznivé počasie však museli plán zmeniť.

Čistenie Zdychavky organizuje správa NP MP v spolupráci s mestom Revúca. Deti a dobrovoľníci najskôr vyzbierajú odpad a samospráva zabezpečí jeho likvidáciu.

"Aj dnes sme vyzbierali desiatky vriec odpadu, ale je toho menej, ako po iné roky. Možno to spôsobili dažde, keď vďaka väčšiemu prietoku vody odpad odplavilo do Muránky a možno sa ľudia za tie roky už aj trochu polepšili. Sme radi, že napriek zmene termínu sa nám základné a stredné školy z mesta prispôsobili a prišli aj dnes. Spolu tok čistilo 136 detí a desať pracovníkov našej správy. Čo je ale mimoriadne cenné, pridalo sa k nám aj tento rok deväť dobrovoľníkov u radov dospelých," povedala Šmídtová.