Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Poltár: Nové wellness zmení sezónnu prevádzku kúpaliska na celoročnú

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Mesto totiž získalo z Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu regionálny príspevok vo výške 52.200 eur na vybudovanie wellness, sauny a vírivky.

Poltár 1. novembra (TASR) - Kúpalisko v Poltári už nebude len sezónnou záležitosťou, ale využívať sa bude dať celoročne. Mesto totiž získalo z Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu regionálny príspevok vo výške 52.200 eur na vybudovanie wellness, sauny a vírivky.

"Dôjde k drobným stavebným úpravám v budove a k samotnej zmene užívania miestností. V prízemí z kancelárie a skladu vznikne ošetrovňa a vírivka, v podkroví budú zmenené miestnosti dvoch skladov a šatne mužov na kanceláriu, saunu a oddychovú miestnosť," uviedla pre TASR primátorka Poltára Martina Brisudová.

V prízemí, v šatni pre ženy, sa vymuruje deliaca priečka pre sprchovací kút a v podkroví sa šatňa pre mužov predelí priečkou, čím vznikne spomínaná oddychová miestnosť. "Práce sa začnú ihneď po vyhotovení a kompletizácii všetkých požadovaných podkladov," doplnila primátorka.