Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

Jeden z trojice Polomčanov skončil pre drogy vo väzbe

Ilustračné foto Foto: TASR/Polícia

Obvinení si zadovážili a prechovávali usušenú hmotu rastliny rodu konope a jeden z nich aj metamfetamín.

Brezno 1. februára (TASR) – Vyšetrovateľ v Brezne obvinil troch mužov z Polomky vo veku 23, 24 a 29 rokov zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Obvinení si od presne nezistenej doby zadovážili a prechovávali usušenú hmotu rastliny rodu konope a jeden z nich aj metamfetamín. TASR o tom dnes informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová.

V piatok (29.1.) polícia u nich vykonala domové prehliadky a prehliadky nebytových priestorov, pri ktorých podozrivé látky zaistila.

"Podľa predbežných výsledkov expertízneho skúmania by bolo možné zo zaisteného množstva usušenej rastlinnej hmoty vyhotoviť najmenej 298 obvykle jednorazových dávok a zo zaisteného pervitínu 48 obvykle jednorazových dávok,"
konštatovala Petrovičová.

Po vykonaní procesných úkonov vyšetrovateľ obvinených umiestnil do policajnej cely a spracoval návrh na ich vzatie do väzby.

"Jedného z nich, 24-ročného muža, vzal sudca Okresného súdu v Brezne do väzby, ďalší dvaja sú stíhaní na slobode," dodala hovorkyňa.

Mužom v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.