Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

POLÍCIA zobrala dvoch mužov: Pestovali konope

ilustračná snímka Foto: TASR/KR PZ Trenčín

Mužov obvinili z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.



Baďan 14. septembra (TASR) - V policajnej cele skončili dvaja muži vo veku 31 a 34 rokov z Levíc, ktorí v obci Baďan v okrese Banská Štiavnica na políčku o veľkosti päť krát 16 metrov, ukrytom v hustom poraste, neoprávnene vypestovali 19 zelených rastlín rodu Cannabis vysokých od 1,75 metra do troch metrov.

"Podľa predbežnej expertízy z Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru v Slovenskej Ľupči zo zaisteného množstva, čo je viac ako 31 kilogramov, po vysušení možno získať takmer 4,5 kilogramu suchého extraktu rastliny v hodnote najmenej 22.330 eur," informuje Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici na svojej facebookovej stránke.

Mužov obvinili z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. "Po vykonaní procesných úkonov boli obidvaja obvinení umiestení do policajnej cely a vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na ich vzatie do väzby," uvádza polícia s tým, že starší z obvinených bol už v minulosti šesťkrát súdne trestaný, z toho trikrát za drogovú trestnú činnosť.