Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Banskobystrický kraj

Polícia v B.Bystrici eviduje telefonické pokusy o podvod na senioroch

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Prvý hovor prijala 74-ročná Banskobystričanka od neznámeho muža, ktorý sa s ňou snažil nadviazať rozhovor a tvrdil, že sa nachádza v blízkosti jej bydliska.

Banská Bystrica 12. marca (TASR) - Polícia v Banskej Bystrici zaznamenala v utorok najmenej dva telefonické pokusy o podvod na senioroch. O prípadoch informovala banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti.

Prvý hovor prijala 74-ročná Banskobystričanka od neznámeho muža, ktorý sa s ňou snažil nadviazať rozhovor a tvrdil, že sa nachádza v blízkosti jej bydliska. Uviedol však úplne zlú adresu a oslovil ju nesprávnym krstným menom. Keď ho žena na to upozornila, hovor radšej sám ukončil.

"Druhý prípad sa stal 91-ročnej dôchodkyni, ktorej tiež volal neznámy muž. Predstavil sa ako syn jej švagrinej a tvrdil, že súrne potrebuje peniaze. Žena ho chvíľu počúvala a potom mu povedala, že určite nie je ten, za koho sa vydáva, pretože má celkom iný hlas. Snažil sa jej vysvetliť, že je to vraj pre chrípku, ale nepochodil. Pozorná seniorka mu zložila telefón," opísala polícia. Predovšetkým starších občanov opätovne vyzýva na opatrnosť.