Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Banskobystrický kraj

Počas víkendu pomáhali záchranári trom bežkárom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V sobotu (16. 3.) požiadali záchranárov slúžiacich v Kremnických vrchoch na Skalke o pomoc pre 37-ročného bežkára, ktorý si zranil ruku v oblasti zápästia.

Kremnické vrchy 17. marca (TASR) – Horskí záchranári počas víkendu v Kremnických vrchoch poskytli pomoc trojici bežkárov. Ako informujú na svojom webe, v nedeľu okolo poludnia pomáhali hneď dvom.

"Dvanásťročné dievča si pádom na južnom okruhu v blízkosti Bystrického sedla spôsobilo úraz ramena a 56-ročná žena zasa v Králickom sedle úraz kolena. Obe Horská záchranná služba (HZS) na mieste ošetrila a snežným skútrom transportovala na Skalku, odkiaľ už pokračovali v sprievode rodinných príslušníkov do nemocnice na ďalšie ošetrenie," informuje HZS.

V sobotu (16. 3.) požiadali záchranárov slúžiacich v Kremnických vrchoch na Skalke o pomoc pre 37-ročného bežkára, ktorý si zranil ruku v oblasti zápästia. Nachádzal sa na bežeckej trati pod Peknou vyhliadkou.

"Záchranár sa na miesto dostal pomocou snežného skútra, kde muža ošetril. Ruku mu zafixoval pomocou dlahy a transportoval ho k vlastnému autu, ktorým v sprievode kamaráta pokračoval do nemocnice na ošetrenie," uvádza HZS.