Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Banskobystrický kraj

Nezvestného muža našiel v poraste nad Podborovou pátrací pes

Polícia vo Zvolene pátra po 83-ročnom Jánovi Gaškovi zo Zvolena. Dôchodca je nezvestný od štvrtka večera 10. septembra 2015, kedy odišiel z miesta bydliska na neznáme miesto a doposiaľ nepodal o sebe žiadne informácie. Foto: TASR - KR PZ Banská Bystrica

Veľkú zásluhu na úspešnej pátracej akcii má práve služobný pes.

Zvolen 11. septembra (TASR) - Od minulého piatka nezvestného 83-ročného muža zo Zvolena našiel po dvoch dňoch pátrací pes. Muža s tretím stupňom alzheimerovej choroby vypátral v nedeľu (13.9.) dopoludnia v lesnom poraste nad mestskou časťou Podborová. Muž bol vyčerpaný a zranený a preto bol sanitkou prevezený na ošetrenie do nemocnice vo Zvolene.

Ako dnes TASR informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová, pátraciu akciu vyhlásili už v piatok v poobedňajších hodinách. Policajti pátrali v okolí bydliska nezvestného, ako aj v neďalekej záhradkárskej oblasti a v lesnom poraste. Pátracia akcia pokračovala následne aj počas víkendu a do pátrania bol zapojený aj služobný pes. Muža našiel až v nedeľu policajný psovod so psom.

Ako ďalej uviedla hovorkyňa, veľkú zásluhu na úspešnej pátracej akcii má práve služobný pes, 4,5-ročný labrador menom Dasty, ktorý je špeciálne cvičený na záchranárske práce. Psa vedie nadpráporčík Marek Šupa z oddelenia služobnej kynológie OR PZ vo Zvolene, ktorý je aktuálne majstrom Slovenska v služobnej kynológii. Dasty sa už v minulosti zúčastnil viacerých zahraničných operácií.