Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Banskobystrický kraj

Na súde s futbalistom obžalovaným z pokusu o vraždu prehrávali záznamy

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Podľa obžaloby mal Richard V. vlani 15. júna štyri razy vystreliť na svojho bývalého svokra s úmyslom usmrtiť ho.

Bratislava/Banská Bystrica 2. júna (TASR) – Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Banskej Bystrici pokračuje súdne pojednávanie s bývalým futbalistom Richardom V., ktorého obžaloba viní z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy v štádiu pokusu. Súd dnes prehral zvukové záznamy. TASR informovala Katarína Kudjáková, hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu.

Podľa obžaloby mal Richard V. vlani 15. júna štyri razy vystreliť na svojho bývalého svokra s úmyslom usmrtiť ho. Obžalovaný však vinu dôrazne odmieta a tvrdí, že obžaloba je založená iba na jednom jedinom dôkaze, a to na výpovedi poškodeného bývalého svokra.

Ten naopak tvrdí, že v strelcovi spoznal práve Richarda V.

Neznámy páchateľ na jeseň 2009 zavraždil dcéru poškodeného a zároveň exmanželku obžalovaného. Pracovala ako detská lekárka. Polícia pár hodín po jej smrti zadržala práve Richarda V. a posadila do cely. Nakoniec ho však z ničoho neobvinila. Jej smrť je do dnešných dní neobjasnená. Trestné stíhanie v tejto veci bolo prerušené.

Podľa informácií TASR na najbližšom pojednávaní v tejto veci 12. júna tohto roka plánuje senát ešte vypočuť znalca a dvoch svedkov. Nie je vylúčené, že už padne aj rozsudok.

V prípade dokázania viny hrozí Richardovi V. trest odňatia slobody v trvaní až 25 rokov alebo doživotie.