Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Muž nafúkal skoro tri promile, jazdil aj napriek doživotnému zákazu

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Vodiča v sobotu večer zastavovala policajná hliadka.

Dúbravy 25. novembra (TASR) - Takmer tri promile alkoholu zaznamenali policajti u 33-ročného vodiča v obci Dúbravy, časť Želobudza. Muž jazdil na aute aj napriek tomu, že od júna 2017 má uložený doživotný trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá.

Vodiča v sobotu večer zastavovala policajná hliadka. "Na znamenie nereagoval a keď chcel policajtom ujsť, nezvládol riadenie a zišiel do priekopy," uvádza polícia na sociálnej sieti. Následne pri dychovej skúške nafúkal 2,81 promile.

Muž bol už v roku 2007 obvinený za jazdu pod vplyvom alkoholu nad jedno promile a trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky sa dopustil viackrát. "Ani doživotný zákaz šoférovať mu nezabránil v tom, aby na aute jazdil a ešte aj takmer s tromi promile," uvádza polícia.

Muž čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia. O ďalšom treste rozhodne sudca.

Vodič mal tri promile alkoholu v krvi, narazil do zaparkovaného auta



Polícia zadržala v obci Horné Janíky v okrese Dunajská Streda 27-ročného vodiča, ktorý mal v dychu asi tri promile alkoholu. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave na sociálnej sieti.

V tomto stave si sadol za volant auta a jazdil po obci. "Jazdu na osobnom vozidle nezvládol ani na rovnom úseku a pred rodinným domom narazil do zaparkovaného auta," uviedla polícia.

Majiteľovi spôsobil škodu za 2500 eur. V dychu mu policajti krátko po nehode namerali najskôr 3,08 promile a neskôr 2,94 a ďalšiu jazdu mu zakázali. "Poverený policajt ho obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V tzv. superrýchlom konaní si muž vypočuje v najbližších hodinách verdikt súdu o vine a treste," informovala polícia.