Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Na mestskú políciu v Jelšave samospráva nemá peniaze

Ilustračné foto Foto: FOTO TASR/Tomáš Doboš

Samospráva Jelšavy využíva služby SBS, s ktorou predĺžila zmluvnú spoluprácu o ďalší rok.

Jelšava 20. marca (TASR) - Na stráženie objektov, ale aj na asistenciu pri organizovaní podujatí využíva samospráva Jelšavy súkromnú bezpečnostnú službu (SBS). Ako pre TASR povedal primátor mesta Milan Kolesár, na zriadenie mestskej polície im v rozpočte chýbajú peniaze.

Samospráva Jelšavy predĺžila zmluvnú spoluprácu s SBS o ďalší rok, jej služby bude využívať minimálne do februára 2015. V decembri minulého roka dočasne spoluprácu rozšírila aj o sprevádzanie skupín ľudí, ktorí sa presúvali vo večerných hodinách zo spoločenských podujatí. Reagovala tak na zvýšený počet prípadov lúpežných prepadnutí.

"Teraz sa situácia upokojila a aj pešie hliadky štátnej polície sú v meste zriedkavejšie. V rámci dohody s SBS nemáme zastrešené všetky činnosti, aké by vykonávala mestská polície, lebo to neumožňuje zákon. Niekoľkokrát sme uvažovali o jej zriadení, no finančne nám to nevychádza. Takto SBS využívame na stráženie objektov, asistuje pri mestských akciách a sporadicky ju využívame v situáciách, keď máme rozhodnutie súdu o vysťahovaní. Mestský kamerový systém monitorujeme sami, ale je napojený v rámci ochrany budov aj na jej pult. Toto je momentálne riešenie, ktoré dokážeme finančne zvládnuť," povedal Kolesár.