Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Krajskú súťaž v hasičskom športe vyhrali hasiči z Lučenca

Na snímke súťažiaci pripravujú výzbroj počas disciplíny požiarny útok. Foto: TASR/Dušan Hein

Lučeneckí hasiči najlepšie obstáli v požiarnom útoku aj štafetovom behu cez prekážky a dnes získali putovný pohár riaditeľa Krajského riaditeľstva (KR) HaZZ v Banskej Bystrici.

Banská Bystrica 29. mája (TASR) – Absolútnym víťazom 18. ročníka krajskej súťaže hasičských jednotiek v hasičskom športe sa stalo družstvo príslušníkov Okresného riaditeľstva (OR) Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Lučenca.

Lučeneckí hasiči najlepšie obstáli v požiarnom útoku aj štafetovom behu cez prekážky a dnes získali putovný pohár riaditeľa Krajského riaditeľstva (KR) HaZZ v Banskej Bystrici. Vlani ho vyhrali hasiči z Veľkého Krtíša. Tohtoročné víťazstvo im však uniklo iba o vlások, skončili na druhom mieste.

Medzi jednotlivcami vyhral zásahový hasič a reprezentant v hasičskom športe Ľubomír Lörinčík z Lučenca. Najvyššie bodoval v behu na 100 metrov cez prekážky a napokon aj v dvojboji, ktorý pozostával z výstupu do tretieho podlažia cvičnej veže a v behu na 100 metrov cez prekážky. V samostatnej disciplíne výstup do tretieho podlažia cvičnej veže sa najlepšie umiestnil hasič Ivan Horváth z OR HaZZ v Rimavskej Sobote. Dvojdňová súťaž sa uskutočnila v Banskej Bystrici a zúčastnilo sa na nej 70 súťažiacich hasičov z OR HaZZ celého Banskobystrického kraja.



Hasiči sú pri zásahoch vystavení náročným prekážkam a ako tvrdí veliteľ súťaže Ľuboš Virguľa z KR HaZZ v Banskej Bystrici, disciplíny prispôsobili reálnym situáciám, ktoré ich príslušníci denne zažívajú.

Cieľom každoročnej súťaže vo všetkých krajoch Slovenska je preveriť najmä fyzickú zdatnosť hasičov a vybrať tých najlepších, ktorí sa zúčastnia na Majstrovstvách Slovenska v hasičskom športe jednotlivcov a družstiev.