Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

V Jelšave hádzali seniori váľkom, granátom aj guľou

Ani chladné počasie neodradilo dnes 113 starších ľudí, ktorí sa zapojili v Jelšave do športových hier seniorov z okresu Revúca. Foto: TASR/Ján Siman

Dôchodcovia z okresu Revúca sa na športových hrách stretli už po tretí raz. Tentoraz ich v Jelšave zaskočilo pomerne chladné a veterné počasie.

Jelšava 30. mája (TASR) - Ani chladné počasie neodradilo dnes 113 starších ľudí, ktorí sa zapojili do športových hier seniorov z okresu Revúca. Ako pre TASR povedala predsedníčka Okresnej organizácie Jednoty dôchodcov Slovenska Zuzana Homoliaková, od rána súťažili tri vekové kategórie v siedmich disciplínach.

Dôchodcovia z okresu Revúca sa na športových hrách stretli už po tretí raz. Tentoraz ich v Jelšave zaskočilo pomerne chladné a veterné počasie. "Našťastie máme v meste aj veľkú školu, takže sme boli pripravení aj na dážď. Nakoniec sme sa rozhodli, že v telocvični sa bude hrať stolný tenis a strieľať zo vzduchovky. Ostatné sme zvládli vonku na futbalovom štadióne. Týchto ľudí veľmi obdivujem. Sám mám problémy s kĺbmi spôsobené sedavou prácou v úrade a bol by som veľmi rád, keby som v ich veku dokázal takto športovať," povedal spoluorganizátor súťaže, primátor Jelšavy Milan Kolesár.



Seniori absolvovali najskôr bežecké disciplíny. Neskôr prešli k hodom, v rámci ktorých si zmerali svoje sily aj ženy v hode kuchynským váľkom. "Je tu skvelá atmosféra, prišli nás povzbudiť aj deti zo školy a škôlky. Takýmto spôsobom dokazujeme aj sami sebe, čo všetko ešte zvládneme. Okrem samotnej organizácie hier sa naši členovia pustili aj do pečenia a prípravy špecialít, takže každý si mohol vydanú energiu doplniť," dodala Homoliaková.