Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

Film Smršť bude mať predpremiéru aj v kúpeľoch, kde film nakrúcali

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

S tvorcami a hercami Smršte sa budú môcť stretnúť diváci v 11 slovenských mestách. Do zoznamu špeciálnych predpremiér sa sa dostali aj Kúpele Sliač.

Bratislava 3. marca (TASR) - Nový film režiséra Petra Bebjaka Smršť, nakrútený podľa knižného námetu Jozefa Kariku, uvedú tvorcovia a herci na predpremiérach po celom Slovensku. Mysteriózny triler si diváci budú môcť pozrieť ešte pred jeho oficiálnym uvedením do kín, ktoré je naplánované na 4. apríla. TASR o tom informovala PR manažérka distribučnej spoločnosti Bontonfilm Lucia Muráriková.

S tvorcami a hercami Smršte sa budú môcť stretnúť diváci v 11 slovenských mestách. Do zoznamu špeciálnych predpremiér sa sa dostali aj Kúpele Sliač. Práve tu prebiehalo natáčanie mysteriózneho trileru. Kúpele sa podľa tvorcov stali najvýraznejšou kulisou príbehu. "Strohá funkcionalistická architektúra, ktorej autorom je známy český architekt Rudolf Stockar, presne dopĺňala náladu príbehu a vzťah hlavných hrdinov," dodáva distribučná spoločnosť. Samotné nakrúcanie prebiehalo v novembri. "Keď chlad a hmla, ktorá sa vznášala v okolitom parku, vyzerali ako vystrihnuté z knižnej predlohy."

Predpremiérové turné otvoria tvorcovia a herci 18. marca v Bratislave, filmovú Smršť v predstihu uvedú v Nitre a Trnave (24. 3.), vo Zvolene, Banskej Bystrici a Kúpeľoch Sliač (25. 3.), v Ružomberku a Liptovskom Mikuláši (26. 3.), ďalej v Poprade, Košiciach a Prešove (27. 3.). Okrem týchto špeciálnych projekcií za účasti hercov a tvorcov sa predpremiéry uskutočnia aj v ďalších slovenských mestách.

Diváci sa budú môcť stretnúť s režisérom Petrom Bebjakom, hercami Tomášom Maštalírom, Michalom Režným, producentom Rasťom Šestákom. "Ako špeciálni hostia sa k nim na niektorých predpremiérach pripoja aj autor knižného námetu Jozef Karika, hlavná predstaviteľka Anna Geislerová, scenárista Peter Balko alebo Eva Máziková, ktorá sa vo filme objaví v úlohe barovej speváčky," avizuje distribučná spoločnosť.