Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Banskobystrické silvestrovské oslavy zrušili, peniaze pôjdu do Prešova

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Dušan Hein

Mesto pod Urpínom pripojí aj sumu určenú na organizáciu jedného z dvoch plánovaných ohňostrojov – silvestrovského a programu v posledný deň roka, ktoré zrušilo.

Banská Bystrica 11. decembra (TASR) – Výťažok z akcie Primátorský punč, ktorá sa uskutoční na Námestí SNP v Banskej Bystrici 13. decembra o 16.00 h, nepôjde v tomto roku pre zariadenia a organizácie poskytujúce sociálne služby, ako je už každoročne zvykom. Poputuje do Prešova, ľuďom na Mukačevskej ulici, ktorých postihlo minulý týždeň nešťastie. Informovala o tom v stredu hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Mojžišová.

Mesto pod Urpínom k tomu pripojí aj sumu určenú na organizáciu jedného z dvoch plánovaných ohňostrojov – silvestrovského a programu v posledný deň roka, ktoré zrušilo.

"Som rád, že pred Vianocami opäť spojíme sily a práve vďaka obyvateľom a návštevníkom sa nám podarí prispieť na dobrú vec. Verím, že na jednom z najkrajších námestí, tom našom, bude panovať výborná atmosféra. Mesto Banská Bystrica súcití s mestom Prešov, kde sa nedávno stala obrovská tragédia, a preto sme sa výťažok z Primátorského punču rozhodli venovať práve na pomoc ľuďom, ktorých postihlo nešťastie spojené s tragickým výbuchom," konštatoval primátor Ján Nosko.

Vlani sa počas Primátorského punču podarilo vyzbierať 2230 eur a peniaze pomohli neziskovej organizácii Dom matky Terezy, ktorá vytvára dôstojné podmienky pre život zdravotne postihnutých ľudí a ich integráciu do spoločnosti.