Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

B. BYSTRICA: Protestné zhromaždenie učiteľov mesto zakázalo

Ilustračná snímka Foto: TASR

Podľa rozhodnutia magistrátu z 26. novembra, ktoré IBBU bolo doručené asi po týždni, dôvodom je podujatie Banskobystrické Vianoce, ktoré sa už začalo a potrvá až do 6. januára budúceho roka.

Banská Bystrica 8. decembra (TASR) - Mesto Banská Bystrica zakázalo protestné zhromaždenie učiteľov plánované vo štvrtok 10. decembra o 16.00 h na Námestí SNP. Iniciatíva banskobystrických učiteľov (IBBU) o tom informovala na sociálnej sieti.

Podľa rozhodnutia magistrátu z 26. novembra, ktoré IBBU bolo doručené asi po týždni, dôvodom je podujatie Banskobystrické Vianoce, ktoré sa už začalo a potrvá až do 6. januára budúceho roka. Ako sa uvádza v rozhodnutí, jeho súčasťou sú nielen Vianočné trhy, ale aj cyklus verejných kultúrnych podujatí, ktoré sa konajú práve na Námestí SNP.

Ako dnes pre TASR potvrdil zvolávateľ protestného zhromaždenia učiteľov Ondrej Pastierik, stretnú sa aj napriek tomu v rovnaký deň aj čas, len na inom mieste. Dejiskom zhromaždenia sa stane Záhrada - Centrum nezávislej kultúry, ktorá je len niekoľko metrov od námestia.

IBBU je "aktivitou všetkých tých, ktorí chcú zmeny v školskom systéme na Slovensku". Je to združenie učiteľov a rodičov, ktorým nie je budúcnosť detí ľahostajná. Podobné iniciatívy sú aj v Bratislave a v Žiline.

"Naším hlavným cieľom je stretávať sa a aktívne komunikovať o aktuálnych otázkach. Našou úlohou je vyvíjanie spoločenského tlaku, bez ktorého zjavne ku žiadnej pozitívnej zmene dôjsť nemôže," tvrdia zástupcovia iniciatív.