Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia ZOH 2018

FOTO: ZOH:Vietor okrem pretekárov strpčuje život i divákom a novinárom

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Organizátori okrem toho, že zrušili a presunuli plánovaný slalom žien a vytrvalostné preteky biatlonistiek, museli prijať aj opatrenia na ochranu divákov a novinárov.

Pjongčang 14. februára (TASR) - Silný vietor robil veľké problémy organizátorom zimných olympijských hier 2018 v Pjongčangu aj v stredu. Okrem toho, že zrušili a presunuli plánovaný slalom žien a vytrvalostné preteky biatlonistiek, museli prijať aj opatrenia na ochranu divákov a novinárov.

Zlé poveternostné podmienky ich donútili zatvoriť tlačové strediská pri rýchlokorčuliarskom Ovále a Ľadovej aréne pre krasokorčuľovanie v Kangnungu. Tie sa nachádzajú vo veľkokapacitných stanoch. Organizátori v obave, že by sa mohla oceľová konštrukcia zrútiť, vyzvali novinárov, aby opustili priestor tlačových stredísk. "Museli sme urobiť potrebné opatrenia," vyhlásili organizátori.


Problémy sa nevyhli ani obchodu so suvenírmi v pobrežnom klastri v Kangnungu. Silný vietor poškodil jeho strop. Improvizovaný obchod je rovnako skonštruovaný iba z oceľových rúr a celtoviny. Organizátori uviedli, že v priebehu dňa predaj oficiálnych suvenírov opäť spustia. Zároveň varovali návštevníkov v Kangnungu, aby sa nezdržovali vonku, pretože sa obávajú ďalších problémov, ktoré by mohol spôsobiť vietor.

Už predtým museli organizátori zrušiť a na ďalšie dni presunúť slalom žien i vytrvalostné preteky biatlonistiek. Štart skokov na strednom mostíku severskej kombinácie posunuli o polhodinu.