Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia ZOH 2018

ZOH: Švajčiar Galmarini zlatý v paralelnom obrovskom slalome

Švajčiarsky snoubordista Nevin Galmarini sa teší po zisku zlatej olympijskej medaily v paralelnom obrovskom slalome na ZOH v Pjongčangu 24. februára 2018. V sobotňajšom mužskom finále v Snehovom parku Phoenix zdolal domáceho Kórejčana Lee Sang-hoa, bronz putoval do Slovinska zásluhou Žana Košira. Foto: TASR/AP

Tridsaťjedenročný Galmarini získal na olympiáde v Soči 2014 striebro.

Pjongčang 24. februára (TASR) - Švajčiarsky snoubordista Nevin Galmarini získal na ZOH v Pjongčangu zlatú medailu v paralelnom obrovskom slalome. V sobotňajšom mužskom finále v Snehovom parku Phoenix zdolal domáceho Kórejčana Lee Sang-hoa, bronz putoval do Slovinska zásluhou Žana Košira. Ten v malom finále zvíťazil nad Francúzom Sylvainom Dufourom.

Tridsaťjedenročný Galmarini získal na olympiáde v Soči 2014 striebro. O štyri roky neskôr v Pjongčangu sa mu už podarilo vystúpiť na najvyšší stupienok, keď vo finále presvedčivo vyhral nad svojim kórejským súperom.

"Dnešok je pre mňa výnimočný. Chcel som ísť najlepšie ako viem a nemyslieť na to, ako to môže celé dopadnúť. Som olympijský víťaz. Znie to neskutočne, fantasticky a som nadšený,"
uviedol Galmarini pre akreditované médiá.


Výsledky:

Paralelný obr. slalom - muži:
1. Nevin Galmarini (Švaj.),
2. Lee Sangho (Kór. rep.),
3. Žan Košir (Slo.),
4. Sylvain Dufour (Fr.),
5. Benjamin Karl (Rak.),
6. Stefan Baumeister (Nem.),
7. Roland Fischnaller,
8. Edwin Coratti (obaja Tal.),
9. Alexander Payer (Rak.),
10. Vic Wild (OŠR)

veľké finále:
Galmarini - Lee Sangho (+0,43)

malé finále:
Košir - Dufour (+1,49)