Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia ZOH 2018

ZOH: Otec snoubordovej šampiónky Chloe Kimovej hovorí o splnenom sne

Americká snoubordistka Chloe Kimová získala zlatú medailu na U-rampe na ZOH 13. februára 2018 v Pjongčangu. Foto: TASR/AP

Jeho podpora a oddanosť dcére sa stali takými známymi, že sa stali súčasťou televíznej reklamy vysielanej aj počas amerického Super Bowlu.

Pjongčang 13. februára (TASR) - Kim Jong-jin, otec čerstvej olympijskej snoubordovej šampiónky na U-rampe Chloe Kimovej, nazval triumf svojej dcéry na ZOH v Pjongčangu splneným snom.

"Sníval som o tom. Môj sen sa splnil. Americký sen," povedal pre juhokórejskú agentúru Yonhap Kim Jong-jin. Ten emigroval z Kórejskej republiky do USA v roku 1982. Jeho podpora a oddanosť dcére sa stali takými známymi, že sa stali súčasťou televíznej reklamy vysielanej aj počas amerického Super Bowlu.

Kim Jong-jin priznal, že bolo pre neho špeciálnym momentom sledovať, ako jeho dcére vešajú na krk zlatú medailu v krajine, kde sa narodil. "Jej krv je stopercentne kórejská, aj keď sa narodila a bola vychovaná v USA. Krv je krv. Nie každý má takúto možnosť, je to niečo výnimočné," dodal.

Americká reprezentantka Chloe Kimová predviedla vo finále v Snehovom parku Phoenix suverénne jazdy, pričom v záverečnej dostala až 98,25 bodu. Striebornú medailu získala Číňanka Liou Ťia-jü, z bronzu sa tešila Kimovej krajanka Arielle Goldová.