Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia ZOH 2018

Chang Ung po otváracom ceremoniáli: Moje srdce plesalo

Chang Ung. Foto: TASR/AP

Počas slávnostného otvorenia kráčali športovci dvoch kórejských krajín spoločne za kórejskou jednotnou vlajkou - modrým kórejským polostrovom na bielom pozadí.

Pjongčang 12. februára (TASR) - Severokórejského člena Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Chang Unga dojal spoločný pochod športovcov Južnej a Severnej Kórei na slávnostnom otvorení hier ZOH v Pjongčangu. Uviedol to v pondelok vo svojom prejave na výstave fotografií v Kangnungu.

Výstavu organizuje Kórejská športová tlačová organizácia a Medzinárodná asociácia športovej tlače (AIPS). Zobrazuje sériu fotiek, ktoré ukazujú proces výberu hostiteľskej krajiny ZOH 2018. Počas slávnostného otvorenia kráčali športovci dvoch kórejských krajín spoločne za kórejskou jednotnou vlajkou - modrým kórejským polostrovom na bielom pozadí. "Cítil som sa veľmi dobre, moje srdce plesalo," uviedol Chang Ung. V príhovore spoločnému hokejovému tímu povedal: "Vezmite si to najlepšie. Hoci vaše výkony nemusia byť skvelé, zmysel vášho spoločného tímu je desaťkrát väčší." Chang vyjadril nádej, že úspešná organizácia ZOH v Južnej Kórei by mohla zanechať historické dedičstvo. Informovala agentúra Yonhap.