Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zimné športy

Na olympiádu do Pjongčangu pôjde 56 športovcov: Tu sú mená

Na snímke zľava viceprezidenti Slovenského olympijského výboru (SOV) - Jozef Gönci, Peter Korčok a Zdenko Kríž, čestný prezident SOV František Chmelár, prezident SOV Anton Siekel, generálny sekretár SOV Jozef Liba a výkonný riaditeľ SOV Gábor Asványi počas 53. valného zhromaždenia SOV v Bratislave 26. januára 2018 Foto: TASR - Martin Baumann

Okrem športovcov je vo výprave 65-členný sprievod, v Pjongčangu bude SR reprezentovať výprava so 121 členmi.

Bratislava 26. januára (TASR) - Valné zhromaždenie Slovenského olympijského výboru (SOV) schválilo na svojom piatkovom zasadnutí v Bratislave výpravu pre ZOH 2018 v Pjongčangu. Slovensko na nej bude reprezentovať 56 športovcov.

Na snímke vľavo čestný prezident Slovenského olympijského výboru (SOV) František Chmelár a vpravo prezident SOV Anton Siekel počas 53. valného zhromaždenia SOV v Bratislave 26. januára 2018.
Foto: TASR - Martin Baumann


Do nominácie výpravy, ktorú povedie športový riaditeľ SOV Roman Buček, na poslednú chvíľu v deň rokovania na základe pridelenia ďalšej miestenky od Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) pribudol do návrhov bežec na lyžiach Miroslav Šulek. Okrem športovcov je vo výprave 65-členný sprievod, v Pjongčangu bude SR reprezentovať výprava so 121 členmi.

Medzi poslednými odovzdali zoznam výpravy hokejisti, Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) ešte vo štvrtok riešil situáciu ohľadne uvoľnenia Vladimíra Országha jeho zamestnávateľom HC 05 Banská Bystrica. "Nepovedal by som, že nám to narobilo problém. Športový život prináša aj takéto situácie. Vtedy je potrebné si sadnúť a odkomunikovať všetky veci. Toto bola jedna z nich a takých ešte bude dosť. Ale dôležitý je konečný výsledok a ten je pozitívny pre šport a pre slovenský hokej zvlášť. Takže sa teším," povedal pre TASR prezident SOV Anton Siekel.

Medzi 56 menami bude mať slovenská výprava niekoľko medailových nádejí, prezidenta SOV poteší každý, kto sa pobije o čo najlepšie umiestnenie. "Sú tam všetci, ktorí si nomináciu zaslúžili. Splniť jej kritériá nie je jednoduché. Už len kvalifikovať sa na ZOH je veľmi náročné a ja to vnímam ako veľký úspech pre slovenský šport. SOV je tu na to, aby pripravil týmto športovcom dobré podmienky. Nie je naša zásluha, že sa na ZOH kvalifikovali, my im akurát musíme pripraviť všetko pre to, aby im nič nechýbalo. Potom sa zmeníme na fanúšikov a budeme im držať palce a tešiť sa z každého úspechu. Je to veľký záväzok, ktorý majú na pleciach. Sú tu tréneri, rodičia, kluby a na konci tejto pyramídy je Slovensko. Je teraz na nich, aby ukázali, že energia ktorú dostali, bola k niečomu dobrá. Poteší ma každý úspech, ale nebudem sklamaný, ak uvidím, že bojovali a dosiahli svoje osobné rekordy. Fanúšik ocení aj to, keď uvidí pozitívnu energiu od všetkých reprezentantov," dodal Siekel.


NOMINÁCIA SLOVENSKEJ VÝPRAVY NA ZOH 2018 V PJONGČANGU




VEDENIE VÝPRAVY

Spolu (7): Roman Buček (vedúci výpravy), Boris Demeter, Roman Hanzel (zástupcovia vedúceho), Roman Fano (vedúci lekár), Ľubomír Souček (hlavný tlačový atašé), Branislav Delej (lekár), Boris Žbirka (regeneračný pracovník)



BIATLON

Športovci (10; 5+5): Matej Kazár, Tomás Hasilla, Martin Otčenáš, Michal Šíma, Šimon Bartko, Anastasia Kuzminová, Paulína Fialková, Alžbeta Majdišová, Ivona Fialková, Terézia Poliaková,
sprievod (14, z toho 2 s akreditáciami od IBU): Tomás Fusko (vedúci), Anna Murínová, Daniel Kuzmin, Milan Gašperčík, Martin Bajčičák (tréneri), Dušan Otčenáš, Lukáš Daubner, Adam Berčík, Matúš Ondrejka, Fabien Blondeau, Baptiste Blondeau (servis), Vladimír Vachalík (lekár), Denis Freudenfeld, Radovan Jambor (fyzioterapeuti)



BEH NA LYŽIACH

Športovci (5; 3+2): Peter Mlynár, Andrej Segeč, Miroslav Šulek, Alena Procházková, Barbora Klementová,
sprievod (5): Michal Malák (vedúci a tréner), Ján Valuška (tréner), Ondrej Benka-Rybár, Michal Polačko, Benedikt Procházka (servis)



ĽADOVÝ HOKEJ

Športovci (25; 0+25): Ján Laco, Branislav Konrád, Patrik Rybár, Ivan Baranka, Michal Čajkovský, Dominik Graňák, Marek Ďaloga, Tomáš Starosta, Juraj Valach, Peter Čerešňák, Juraj Mikuš, Martin Bakoš, Miloš Bubela, Marcel Haščák, Lukáš Cingeľ, Tomáš Marcinko, Patrik Lamper, Ladislav Nagy, Tomáš Surový, Andrej Kudrna, Peter Ölvecký, Michal Krištof, Matej Paulovič, Matúš Sukeľ, Marek Hovorka,
sprievod (14): Miroslav Šatan (generálny manažér), Miroslav Valíček (manažér), Craig Ramsay, Vladimír Országh, Ján Lašák (tréneri), Róbert Bereš (kondičný tréner), Igor Andrejkovič (videoanalytik), Ján Grauzel (lekár), Ľubomír Ondrejka (masér), Viktor Fabík, Andrej Foltýn (fyzioterapeuti), Peter Jánošík (tlačový atašé), Juraj Stopka, Rastislav Ladecký (maséri)

Necestujúci náhradníci: Tomáš Hrnka, Andrej Meszároš, Pavol Skalický, Marek Viedenský, Martin Gernát, Ladislav Romančík, Marek Čiliak, Adam Jánošík, Oldrich Kotvan, Radoslav Tybor, Július Hudáček, Libor Hudáček



KRASOKORČUĽOVANIE

Športovci (3; 1+2): Lukáš Csӧlley, Nicole Rajičová, Lucie Myslivečková,
sprievod (3): Igor Krokavec, Tomislav Rajič, Corrado Giordani (tréneri)



SÁNKOVANIE

Športovci (5; 4+1): Jozef Ninis, Jakub Šimoňák, Marek Solčanský, Karol Stuchlák, Katarína Šimoňáková,
sprievod (4, z toho 1 s akreditáciou od FIL): Jozef Škvarek (vedúci a tréner), Ján Harniš, Walter Marx ml. (tréneri), Radko Štefáni (tréner a servis)



SNOUBORDING

Športovkyňa (1; 0+1): Klaudia Medlová,
sprievod (2): Kjersti Buaasová, Chanelle Sladicsová (ténerky)



ZJAZDOVÉ LYŽOVANIE

Športovci (7; 3+4): Adam Žampa, Andreas Žampa, Matej Falat, Petra Vlhová, Veronika Velez Zuzulová, Soňa Moravčíková, Barbora Kantorová,
sprievod (16): Boris Vlha, Livio Magoni, Matej Gemza, Timotej Zuzula, Branislav Moravčík, Tomáš Žampa, Mateusz Herda, Alberto Belfi (tréneri), Marco Porta (kondičný tréner), Mateo Freo, Jakub Hudák (fyzioterapeuti), Stanislav Vozárik, Dušan Kapš, Krzystof Mazurek, Ján Baniar, Viliam Stinčík (servis)