Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zimné športy

Vozár bude jediný kandidát na post prezidenta zväzu biatlonu

Ilustračná foto. Foto: TASR/AP

Rene Bevelaqua sa na nedeľňajšom zasadnutí predstaviteľov klubov v Banskej Bystrici vzdal kandidatúry v prospech Vozára pre podobnosť ich vízii a programu. Verejne mu vyjadril plnú podporu.

Banská Bystrica 22. decembra (TASR) - Peter Vozár bude na mimoriadnom valnom zhromaždení Slovenského zväzu biatlonu (28. decembra v Osrblí) jediný kandidát na post prezidenta SZB. Rene Bevelaqua sa na nedeľňajšom zasadnutí predstaviteľov klubov v Banskej Bystrici vzdal kandidatúry v prospech Vozára pre podobnosť ich vízii a programu. Verejne mu vyjadril plnú podporu. TASR o tom informovala Jaroslava Lauková-Bukvajová - viceprezidentka pre kluby a ďalšiu činnosť SZB.

Hlavnou témou nedeľňajšieho zasadnutia boli aktuálne ekonomické a finančné problémy v slovenskom biatlone. Riešili sa tiež otázky ohľadom Národného biatlonového centra v Osrblí. V súčasnosti je SZB bez prezidenta, pozornosť sa preto venuje prípravám na voľbu nového. Kluby a členovia zväzu mohli navrhnúť kandidáta na prezidenta SZB do 14. decembra. Najviac klubov navrhlo Vozára - bývalého biatlonistu, v súčasnosti podnikateľa a manažéra v oblasti reklamy a marketingu.