Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zimné športy

Vlhovej tréner bol po prvom kole nahnevaný, po druhom šťastný

Slovenská slalomárka Petra Vlhová oslavuje druhé miesto v slalome Svetového pohára žien v alpskom lyžovaní v Záhrebe 3. januára 2017. Foto: TASR/AP

Vlhovej taliansky tréner Livio Magoni si v utorok prešiel viacerými fázami emočného spektra.

Záhreb 4. januára (TASR) - Petra Vlhová prežila v Záhrebe slalom dvoch odlišných kôl. V prvom sa jej nepodarilo skĺbiť snahu o rýchlosť s vyvarovaním sa chýb, ktoré ju v predchádzajúcich pretekoch v Semmeringu stáli postup, v druhom už terminológiou pokru stavila všetky žetóny.

"Vôbec som sa nevedela chytiť, tréner bol veľmi nahnevaný a povedal mi, že som išla úplne katastrofálne. Cítila som, že som to nebola ja, tam som stratila víťazstvo, na ktoré bola v utorok jedinečná šanca. Po Semmeringu nebolo jednoduché ísť naplno, nechcela som opäť vypadnúť. Na prehliadke druhého kola som si vravela, že nemám čo stratiť a podala som skvelý výkon. Bolo mi jedno, čo sa stane, podľa kouča som mala ísť s pocitom, ako keby som na štarte bola posledná a chcem zvíťaziť. Som hrdá sama na seba," uviedla 21-ročná Slovenka, ktorá obsadila druhé miesto za skúsenejšou krajankou Veronikou Velez-Zuzulovou.

Na stupni víťazov zľava strieborná Petra Vlhová (SR), víťazka Veronika Velez Zuzulová (SR) a bronzová Šárka Strachová (ČR) po slalome v Záhrebe, 3.1. 2017.
Foto: TASR AP


Vlhovej taliansky tréner Livio Magoni si v utorok prešiel viacerými fázami emočného spektra. "Po prvom kole ho to veľmi hnevalo, vie totiž, na čo mám. Bol sklamaný, vyzeral na skolabovanie. Keď som po druhom videla, aký je šťastný, ja som bola dvojnásobne. Videla som jeho oči, je rovnaký ako ja, nesmierne chce víťaziť," pokračovala Vlhová, ktorá Velez-Zuzulovej prvenstvo dopriala: "V cieli som jej to želala, ale robíme individuálny šport a na kopci sme rivalky. Som však šťastná aj za druhé miesto, musím ísť naplno a výsledky sa dostavia. Ukázala som, že na to mám a vysoko môžem byť stále."

Podľa Vlhovej sú rozdiely medzi elitnou sedmičkou slalomárok dané do značnej miery psychickým rozpoložením: "Kouč mi môže pomôcť, ale na trati je to výhradne na mne. Všetko je o hlave, ak sa s tým vyrovnám, pôjdem rýchlo. Nechcela som v cieli zažiť pocit, že som mohla ísť inak. V druhom kole sa to podarilo a celý tím bol šťastný."