Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zimné športy

Takto sa tešila Petra Vlhová z premiérového triumfu vo Svetovom pohári

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová oslavuje na pódiu so Santa Clausom víťazstvo slalomu Svetového pohára v alpskom lyžovaní vo švédskom stredisku Aare 13. decembra 2015. Foto: TASR/AP

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová vyhrala svoje prvé preteky Svetového pohára, keď triumfovala v slalome vo švédskom Aare.

Bratislava 13. decembra (TASR/Teraz.sk) - Slovensko dnes držalo palce ženskému alpskému lyžovaniu. Petra Vlhová senzačne viedla po prvom kole slalomu Svetového pohára vo švédskom stredisku Aare. Juniorská majsterka sveta sa zodpovednosti nezľakla a rutinérsky s prehľadom zvládla aj druhú jazdu. Vo svojich 20 rokoch po prvý raz vystúpila na stupienok pre víťazov pretekov Svetového pohára.






V ére samostatnosti je Vlhová po Veronike Velez-Zuzulovej druhou Slovenkou, ktorá sa môže popýšiť takýmto obrovským úspechom.

Fanúšikovia ženského alpského lyžovania sa tak môžu tešiť na marcové preteky Svetového pohára, ktoré sa uskutočnia v Jasnej.

Fotografi americkej agentúry AP takto zachytili obrovskú radosť slovenskej reprezentantky.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová oslavuje v cieli víťazstvo slalomu Svetového pohára v alpskom lyžovaní vo švédskom stredisku Aare 13. decembra 2015.
Foto: TASR/AP


Víťazná slovenská lyžiarka Petra Vlhová (v strede) pózuje s druhou Švédkou Fridou Hansdotterovou (vľavo) a treťou Nórkou Ninou Lösethovou (vpravo) po pretekoch slalomu Svetového pohára v alpskom lyžovaní vo švédskom stredisku Aare 13. decembra 2015.
Foto: TASR/AP


Slovenská lyžiarka Petra Vlhová oslavuje v cieli víťazstvo slalomu Svetového pohára v alpskom lyžovaní vo švédskom stredisku Aare 13. decembra 2015.
Foto: TASR/AP


Slovenská lyžiarka Petra Vlhová oslavuje v cieli víťazstvo slalomu Svetového pohára v alpskom lyžovaní vo švédskom stredisku Aare 13. decembra 2015.
Foto: TASR/AP


Víťazná slovenská lyžiarka Petra Vlhová (v strede) pózuje na pódiu s druhou Švédkou Fridou Hansdotterovou (vľavo) a treťou Nórkou Ninou Lösethovou (vpravo) po pretekoch slalomu Svetového pohára v alpskom lyžovaní vo švédskom stredisku Aare 13. decembra 2015.
Foto: TASR/AP


Slovenská lyžiarka Petra Vlhová oslavuje na pódiu víťazstvo slalomu Svetového pohára v alpskom lyžovaní vo švédskom stredisku Aare 13. decembra 2015.
Foto: TASR/AP


Gratuloval aj minister Glváč

Fantastický úspech slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej v nedeľňajšom slalome Svetového pohára vo švédskom Aare ocenil minister obrany Martin Glváč. Iba 20-ročná slovenská reprezentantka so štartovým číslom 19 vyhrala slalom SP prvýkrát v kariére, keď konkurencii nadelila 59 stotín.

Úspech slovenských farieb a VŠC Dukla šiestym miestom potvrdila aj Veronika Velez-Zuzulová. Tá iba pred dvomi týždňami obsadila druhé miesto v slalome v americkom Aspene.

"Po skvelom štarte našich dievčat počas slalomu v USA som sa tešil na preteky v Európe, lebo som veril, že sa v tejto sezóne dočkáme aj nejakého víťazstva. Petra svojim jazdami vtrhla na najvyšší stupienok ako kométa, čo prekvapilo mnohých. Ja som veľmi rád, že sa jej to podarilo a veľmi srdečne jej gratulujem. Moju radosť podporilo aj 6. miesto Veroniky Velez-Zuzulovej, takže gratulácia je dnes dupľovaná. Obe dokazujú, že aj keď podmienky pre šport nie sú na Slovensku vždy ideálne, Dukle sa darí vychovávať športovcov svetového meradla. Obom držím naďalej palce," v tlačovej správe minister obrany Martin Glváč.

Na snímke vľavo Veronika Velez Zuzulová, ktorá skončila v slalome Svetového pohára vo francúzskom Aare na šiestom mieste. Vpravo jej krajanka Petra Vlhová , ktorá v Aare zvíťazila. A Peťka stále tomu nemôže uveriť !!!! - komentuje Veronika spoločnú fotografiu na svojom profile
Foto: Teraz.sk/Facebook veroniky Velez Zuzulovej


Vlhová je členkou Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica od júla 2013.