Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zimné športy

Medlová ovládla kvalifikáciu Big Air, do finále ide z 1. miesta

Slovenská snoubordistka Klaudia Medlová, archívne foto Foto: TASR/AP

Medlovej o osem rokov mladší krajan Samuel Jaroš pri svojom druhom štarte v prestížnom seriáli SP obsadil v kvalifikácii Big Air 35. priečku (53,66 b.) a nepostúpil do finále.

Copper Mountain 15. decembra (TASR) - Slovenská snoubordistka Klaudia Medlová predviedla najlepší výkon vo štvrtkovej kvalifikácii Big Air na pretekoch Svetového pohára v americkom Copper Mountain. Do sobotňajšieho finále (20.30 SEČ) postúpila z prvého miesta so známkou 96,00. Druhá skončila Katie Ormerodová z Veľkej Británie (94,75), tretia bola domáca reprezentantka Julia Marinová (92,25).

V eliminácii predviedla 23-ročná slovenská olympijská nádej pre hry 2018 v Pjongčangu mimoriadne vydarený prvý skok Frontside Double Cork 1080 Mute Grab, ktorý rozhodcovia spomedzi tridsiatky súťažiacich ocenili najvyššou známkou - 96,00. V druhom kole dostala Medlová podstatne nižšie hodnotenie - 18,50, ktoré však neovplyvnilo jej postup do finále z prvej pozície.

"Klaudia ustála v kvalifikácii skok, ktorý predtým žiadna jej súperka nepredviedla na súťaži stopercentne čisto. Ide o Frontside Double Cork 1080 Mute Grab. Skvelý deň pre slovenský snoubording, všetci tu Klaudii gratulujú a oceňujú, čo sa jej podarilo. Tešíme sa na sobotňajšie finále," povedal pre TASR Medlovej tréner Marek Hliničan.

Jeho zverenke sa v tejto sezóne prvýkrát podarilo prebojovať do šesťčlenného finále. V kórejskej Alpensii (8. miesto) i v Mönchengladbachu (7. miesto) jej miestenka v rovnakej disciplíne ušla len o vlások.

Medlovej o osem rokov mladší krajan Samuel Jaroš pri svojom druhom štarte v prestížnom seriáli SP obsadil v kvalifikácii Big Air 35. priečku (53,66 b.) a nepostúpil do finále. Najlepší skok v rámci 55-členného mužského štartového poľa zrealizoval Kanaďan Max Parrot (97,00).