Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Zimné športy

Nórsky lyžiar Foss-Solevaag viedol po 1. kole večerného slalomu

1. kolo slalomu mužovWA 24 Madonna di Campiglio - Nórsky lyžiar Sebastian Foss Solevaag počas 1. kola slalomu Svetového pohára v talianskom stredisku Madonna di Campiglio v utorok 22. decembra 2020. FOTO TASR/AP Foto: TASR

V talianskom stredisku panovali teploty tesne nad nulou a lyžiari išli na mäkšom snehu.

Madonna di Campiglio 22. decembra (TASR) - Nórsky lyžiar Sebastian Foss-Solevaag sa usadil na čele po 1. kole utorňajšieho slalomu Svetového pohára. Vo večernej súťaži v talianskej Madonne di Campiglio si vypracoval náskok 40 stotín sekundy pred Švajčiarom Ramonom Zenhäusernom. Na tretej priečke bol domáci reprezentant Alex Vinatzer, ktorý zaostal 0,50 s. Slovensko nemalo v pretekoch zastúpenie.

V talianskom stredisku panovali teploty tesne nad nulou a lyžiari išli na mäkšom snehu. Foss-Solevaag so štartovým číslom 2 sa zo zavretých bránok v strmine dokázal odraziť k rytmickému prejavu v spodnej pasáži, kde naopak bez viditeľnejšej chyby nabral výrazné manko jeho krajan Henrik Kristoffersen, ktorý figuroval až v druhej desiatke. Slalomári čakali na úvodnú súťaž zimy do pondelka a jej víťaz Zenhäusern mohol útočiť v 2. kole (20.45 h) aj o deň neskôr. Zaňho sa zaradil Vinatzer, ktorý v Alta Badii viedol po prvom kole. Rakúšan Manuel Feller mohol po druhom mieste opäť pomýšľať na pódium, za ďalším členom žrebovanej skupiny 8-15 Vinatzerom bol iba o dve stotiny.