Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 9. jún 2024Meniny má Stanislava
< sekcia Zimné športy

Lyžovanie: V medailovom zrkadle sa vidí päť krajín

Rakúsky lyžiar Vincent Kriechmayr pózuje na pódiu so zlatou medailou, ktorú získal v zjazde na majstrovstvách sveta v alpskom lyžovaní v talianskom stredisku Cortina d'Ampezzo v nedeľu 14. februára 2021. Kriechmayr po triumfe v super-G získal druhé zlato na svetovom šampionáte. Foto: TASR/AP

Švajčiari dobyli päť pódiových umiestnení a v každej hodnote, Rakúšania zatiaľ len tituly v oboch mužských kĺzavých pretekoch a Vincent Kriechmayr je predbežne najúspešnejší účastník podujatia.

Cortina d'Ampezzo 14. januára (TASR) - Po štyroch súťažiach MS v alpskom lyžovaní sa v medailovom zrkadle vidí päť krajín. Len dve najväčšie alpské zjazdárske veľmoci nadobudli zatiaľ zlatý lesk. Švajčiari dobyli päť pódiových umiestnení a v každej hodnote, Rakúšania zatiaľ len tituly v oboch mužských kĺzavých pretekoch a Vincent Kriechmayr je predbežne najúspešnejší účastník podujatia.

V talianskej Cortine d'Ampezzo sa však v druhom týždni šampionátu rozhodne ešte o deviatich sadách cenných kovov. Šancu preniknúť do tejto bilancie má aj slovenské lyžovanie, Petra Vlhová je vážna kandidátka na medaily vo všetkých štyroch nasledujúcich individuálnych pretekoch. V pondelok v kombinácii, o deň neskôr v paralelnom obrovskom slalome, vo štvrtok je na programe obrovský slalom žien a v sobotu slalom.


Medailové zrkadlo MS:



ZLATO STRIEBRO BRONZ CELKOVO
1. Švajčiarsko 2 1 2 5
2. Rakúsko 2 0 0 2
3. Nemecko 0 3 0 3
4. Francúzsko 0 0 1 1
5. USA 0 0 1 1