Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zimné športy

Velez-Zuzulovú víťazstvá Shiffrinovej nefrustrujú, ale motivujú

Na snímke slovenská lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová na stupni víťazov sa raduje z druhého miesta v slalome v rámci Svetového pohára v alpskom lyžovaní v rakúskom Semmeringu 29. decembra 2016. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Američanka zvíťazila aj vo štvrtkových večerných pretekoch v Semmeringu a tretíkrát za sebou odsunula v tejto disciplíne slovenskú reprezentantku na strieborný stupienok.

Semmering 29. decembra (TASR) - Veroniku Velez-Zuzulovú dominancia konkurentky Mikaely Shiffrinovej v slalome Svetového pohára alpských lyžiarok nefrustruje, ale naopak motivuje k zlepšeniu vlastných výkonov. Američanka zvíťazila aj vo štvrtkových večerných pretekoch v Semmeringu a tretíkrát za sebou odsunula v tejto disciplíne slovenskú reprezentantku na strieborný stupienok.



Shiffrinová rozhodla o svojom úspechu v záverečnej tretine svahu, keď medzi druhým medzičasom a cieľom bola jednoznačne najrýchlejšia spomedzi účastníčok druhého kola. Nielenže tam zmazala manko z vrchnej pasáže, ešte si aj vybudovala náskok 64 stotín sekundy.

"Ťažko počítať pred jej jazdou, až keď dôjde do cieľa, zistím, na čom som. Vedela som, že je schopná zajazdiť dobre v dolnej časti, aj teraz sa to potvrdilo. Na jednej strane sa teším, na druhej sa chcem pokúšať o viac. Aj vo štvrtok som sa snažila ísť vyššie, nevyšlo to, budem to skúšať ďalej. Musím sa zlepšiť, chcela som byť prvá, práve pre to, že ide o Shiffrinovú. Je fenomén, momentálne víťazí všade, kde sa dá. Už len z tohto dôvodu ju chcem prekonať, uvidíme, či je zdolateľná, dúfam, že áno. Hecuje ma to, na tréningoch pracujem trocha inak ako kedysi," povedala Velez-Zuzulová, ktorá stratila čas v nájazde do jedinej roviny: "Lyže som tam nepustila až tak, ako som mohla, tým pádom som zaostala aj v poslednej časti."

Na snímke slovenská lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová sa raduje v cieli po dojazde druhého kola slalomu v rámci Svetového pohára v alpskom lyžovaní v rakúskom Semmeringu 29. decembra 2016
Foto: TASR/Pavel Neubauer


Velez-Zuzulovú, ale aj jej krajanku Petru Vlhovú, ktorá nepostúpila do druhého kola, podporilo v Semmeringu početné zastúpenie slovenských fanúšikov. Práve v tomto rakúskom stredisku dosiahla skúsenejšia z dvojice reprezentantiek SR pred štyrmi rokmi svoje premiérové víťazstvo vo SP. "Atmosféru som cítila, bolo príjemné vidieť toľko Slovákov. Myslela som predovšetkým na aktuálne preteky, musela som sa dosť sústrediť, aby to dopadlo tak, ako to dopadlo," uviedla dvojka renkingu svetového slalomu.

Pre lyžiarky medzi najhustejšími bránkami pokračuje nabitý program, 3. januára sa uskutoční prestížne podujatie v chorvátskom Záhrebe, nasledujú slovinský Maribor a Flachau opäť v Rakúsku. "Maribor a Flachau mám rada, Záhreb ani nie, no možno sa to zmení. Nepotrebujem oddych, som v rozbehnutom kolotoči, takže mi vyhovuje, že preteky sú takto za sebou. Po 10. januári si oddýchnem od lyžovania i tréningov, bude dlhá pauza, počas ktorej naberiem sily do ďalšej fázy sezóny," dodala Velez-Zuzulová.