Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zimné športy

Luitz utrpel na tréningu svalové zranenie

Stefan Luitz, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Luitz je špecialista na obrovský slalom, v tejto disciplíne slávil aj svoje jediné víťastvo v pretekoch SP, keď triumfoval v decembri 2018 v Beaver Creeku.

Berlín 7. januára (TASR) – Nemecký zjazdár Stefan Luitz vynechá niekoľko týždňov pre svalové zranenie, ktoré utrpel počas tréningu. Informoval o tom Nemecký lyžiarsky zväz.

Dvadsaťosemročný Luitz sa zranil iba mesiac pred MS v alpskom lyžovaní v Cortine d'Ampezzo, ktoré sa začnú 8. februára. Podľa tímového lekára Manuela Köhnea sa však vyhne operácii a na zotavenie by mu mali stačiť štyri týždne, šampionát by teda mohol stihnúť. „Samozrejme, je to škrt cez rozpočet, ale som si istý, že sa čoskoro vrátim," citovala Luitza agentúra DPA.

Luitz je špecialista na obrovský slalom, v tejto disciplíne slávil aj svoje jediné víťastvo v pretekoch SP, keď triumfoval v decembri 2018 v Beaver Creeku. Víťazstvo mu pôvodne odobrali po tom, čo si v prestávke medzi súťažnými jazdami pomáhal vdychovaním kyslíka zo špeciálne upravenej fľaše, čo zakazuje reglement FIS. Neskôr sa však obrátil na Športový arbitrážny súd, ktorý uznal jeho odvolanie, keďže takéto previnenie voči pravidlám Svetová antidopingová agentúra nepozná.