Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zimné športy

Gross lídrom po 1. kole slalomu, 2. kolo bez Žampovcov

Na archívnej snímke slovenský lyžiar Andreas Žampa. Foto: TASR - Martin Baumann

Slovenský reprezentant Adam Žampa štartoval s číslom 44, v cieli stratil na Grossa 2,90 sekundy, čo stačilo iba na 41. miesto.

Val d'Isere 10. decembra (TASR) - Taliansky lyžiar Stefano Gross sa usadil na čele po 1. kole nedeľňajšieho slalomu Svetového pohára. Vo francúzskom Val d'Isere si vytvoril náskok 19 stotín sekundy pred Rakúšanom Michaelom Mattom, s 21-stotinovým odstupom na lídra pôjde do druhého kola (12.30 SEČ) priebežne tretí Švéd Andre Myhrer.

Slovenský reprezentant Adam Žampa štartoval s číslom 44, v cieli stratil na Grossa 2,90 sekundy, čo stačilo iba na 41. miesto a do 2. kola nepostúpil. V ňom bude chýbať aj jeho brat Andreas, ktorý 1. kolo nedokončil.

"Od postupu do druhého kola ma delilo iba pár stotín. Beriem to veľmi pozitívne, bol to dobrý víkend a takisto si myslím, že slalomová jazda nebola taká zlá, až na zopár chýb, ktoré som urobil," povedal Adam Žampa. Ten v sobotňajšom obrovskom slalome vo Val d'Isere postúpil do 2. kola a obsadil 30. miesto, no nebodoval, keďže sa časom nezmestil do stanoveného limitu. "Je to pre mňa dobrý začiatok po zranení a motivácia ďalej pracovať. Uvidíme, čo bude ďalej. Najbližšie nás čakajú budúci týždeň preteky Európskeho pohára v Taliansku a potom Svetový pohár v Alta Badii," uviedol v nahrávke, ktorú TASR poskytol jeho mediálny manažér Ľuboš Schwarzbacher.